ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ђаци ОШ „Никола Тесла“ наставу ће похађати у ОШ „19. април“ и средњим школама

Ученици Основне школе „Никола Тесла“ наставу у другом полугодишту похађаће у објектима ОШ „19. април“ и средњих школа, одлучено је то након што Општинска комисија за процјену штете послије земљотреса није дала сагласност за одвијање наставе у објекту школе.

Земљотрес који је крајем прошле године погодио Петрињу, а који се у значајној мјери осјетио и у Дервенти, проузроковао је оштећења на објекту ОШ „Никола Тесла“, те је послије прегледа стања општинска комисија установила да нема опасности од урушавања објекта, али да из предострожности није препоручљиво одвијање наставе у овом објекту.

Вођени тиме, руководство школе усагласио је са помоћником министра за предшколско и основно васпитање и образовање да је ради заштите здравља и живота дјеце и запослених у овој образовној установи рјешење наставу одржавати у другом објекту.

– Договорили смо да ће за ученике од другог до деветог разреда учионице Средњошколског центра „Михајло Пупин“ и Стручне и техничке школе бити нове учионице у овом полугодишту, док ће првачићи наставу и продужени боравак  имати у ОШ „19. април“. Сви ученици ОШ „Никола Тесла“ наставу ће слушати у другој смјени, а у складу са свим прописаним мјерама, укључујући и скраћене часове – објаснио је директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић додавши да ће овај нови начин рада на снагу ступити од понедјељка.

– Овај принцип рада на снагу ступа од понедјељка, 25. јануара, док ће дјеца у 21. и 22. јануара наставу похађати онлајн – рекао је Ђурић.

Казао је да су разредници у сталном контакту са родитељима, тако да ће о свим новитетима бити на вријеме обавијештени.

– Родитељи и ученици биће обавијештени о тачном распореду учионица у којима ће дјеца похађати наставу, а већ је познато да ће радити по раније одређеном распореду часова – рекао је Ђурић додавши да ће увијек један од запослених из школске управе бити на располагању ученицима у просторијама Средњошколског центра.

– У наредном периоду планирано је да републичка комисија процјени стање у школи и предложи наредне кораке који бисмо требали да предузмемо како бисмо објекат вратили у употребу. Док комисија не утврди стварно стање неизвијестан је и временски оквир до када ћемо да радимо по овом принципу. Вјерујем да ће се надлежни ухватити у коштац са овим проблемом како бисмо га што прије ријешили и како би се наши ученици у што краћем року вратити у своје учионице – рекао је Ђурић.

Related posts

„Босиљковање“ празновало традицију и обичаје

admin

Заједничким снагама до збрињавања отпада

admin

Одмор и дружење у зимској идили

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još