Новости

Његовати успомене
на страдале борце

Свјесни смо чињенице да ниједан изгубљени живот не можемо да вратимо, али можемо увијек изнова да исказујемо поштовање и захвалност страдалим и њиховим породицама.

Поручено је то данас у Мишинцима гдје је служен помен за 12 бораца из овог села који су своје животе положили на бранику отаџбине, као и седам бораца из Козарске Дубице који су учествовали у пробоју Коридора.

Испред спомен – обиљежја гдје су уклесана имена Нове Матића, Бранка Станића, Тоде Ђурића, Пере Кнежевића, Надета Кузмановића, Славка Ивковића, Боре Матића, Љубе Кузмановића, Славка Станића, Пере Ивковића, Бранка Матића и Драгољуба Матића из Мишинаца, као и припадника 11. пјешадијске дубичке бригаде Војске РС Драге Нинића, Мирослава Коса, Владе Стојаковића, Мире Саџака, Славка Прпоша, Душана Каргуља и Стевана Јовичића, пошту су одали чланови њихових породица и саборци.

Предсједник Општинске борачке организације Козарска Дубица Ненад Булић изразио је наду да ће овај вид изражавања поштовања према страдалим борцима Војске РС наставити и млађе генерације.

– Веома је важно да памтимо наше саборце, пријатеље, хероје који су дали животе за републику и српски народ и док смо ми ту настојаћемо да то чинимо и овдје као и у Козарској Дубици. Надам се да ће Дервента, Козарска Дубица и Мјесна заједница Мишинци, због спона у историји, остати у трајном пријатељству, и да ћемо се обилазити и поштовати на овај начин – казао је Булић.

Сјенима страдалих поклонили су се и замјеник градоначелника Синиша Јефтић, шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микеревић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, те делегације Градске борачке организације Дервента и Општинске борачке организације Козарска Дубица, Удружења заробљеника града Дервента, Мјесне заједнице Мишинци, као и политичких партија СНСД, СДС и СП, а помену је присуствовао и посланик у Народној скупштини РС Перо Ђурић.

Related posts

Ватрогасна јединица прославила крсну славу

admin

„Штрајкачка стража“ и
испред дервентског суда

Derventski List

ОБИЉЕЖЕН ДАН УСТАНКА НАРОДА БиХ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još