Друштво

Брига о ријекама, такмичења
и проширење чланства у фокусу

Спортско риболовно друштво „Укрина“ има дуг списак планова и активности за ову годину, између осталог, неколико акција чишћења и одржавања обала и корита Укрине у Саве и прилазних путева ријекама, риболовачка такмичења и порибљавање ријеке.

Осим тога, дио активности биће усмјерен на повећање чланства и путем организовања школе риболова, те инзивинији рад рибочуварске службе.

Предсједник Управног одбора „Укрине“ Никола Стринић рекао је да је друштво лани имало 320 чланова, а да је у овој години планирано повећање броја чланова и подмлађивање друштва. Такође, у том, циљу биће настављена и сарадња са градским установама, али како би се заштита ријекла подигла на виши ниво.

– Предстоји  нам одржавање редовне годишње скупштине, и обиљежавања 22. марта, Свјетског дана вода и 22. априла, Дана планете земље – казао је Стринић.

Љубитељи риболова и ове године имаће прилику да учествују у традиционалним риболовачким и гастрономским манифестацијама „Сомијади“, „Фишијади“, „Вашарском купу“, Меморијалном купу „Станко Марјановић“, такмичењу у лову рибе удицом на пловак и другим.

Стринић је подсјетио да је почело и издавање риболовних дозвола, као и подјела увјерења о положеном испиту.

Рибочувар Драженко Пилиповић казао је да је лани имао 586 обилазака подручја за које је задужен, те да је обавио 730 контрола.

– Нисам уочио неправилности, а риболовци се претежно придржавају основних правила о спортском риболову и прати се вријеме ловостаја по врстама, а они који су се оглушили о прописе, били су упозорени и уловљена риба је враћена у ријеку – рекао је Пилиповић уз позив риболовцима да на вријеме прибаве годишњу дозволу.

Related posts

Приредбе и посјета „Мотомразева“
уљепшали крај полугодишта

Derventski List

Гордани Симић награда за најбољег директора

admin

Приредбама се опраштају од припремног програма

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još