ИЗДВОЈЕНОНовости

ВАТРОГАСНА ЈЕДИНИЦА БОГАТИЈА ЗА НОВО ВОЗИЛО

Дервентска ватрогасна јединица од сада је потпуно технички опремљена захваљујући набавци новог ватрогасног возила које, осим за гашење пожара, служи и за снабијевање водом других ватрогасних возила.

Кључеве новог возила вриједног више од 300.000 марака дервентским ватрогасцима уручио је начелник општине Милорад Симић у присуству руководства Републичке управе цивилне заштите.

– Ово је један свечани дан за нашу Ватрогасну јединицу. Они су људи који су задужени за спасавање живота и имовине и наша је дужност да им обезбиједимо најбоље услове за рад. Надам се да ће идуће године у ово вријеме бити отворен и нови ватрогасни дом – рекао је Симић похваливши рад дервентских ватрогасаца.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Славен Пијетловић истакао је да је ова јединица сада потпуно технички опремљена.

– Задовољство нам је да суграђанима на показној вјежби представимо техничке могућности гашења пожара уз помоћ новог ватрогасног возила. Што се тиче опремљености, набавком овог возила комплетирали смо опрему, а једино што недостаје јесте завршетак изградње ватрогасног дома – рекао је Пијетловић захваливши локалној управи и начелнику општине на подршци да се дервентско ватрогаство подигне на виши ниво.

Директор Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић најавио је наставак улагања у ватрогаство у  Републици Српској.

– Наш циљ је да у сваком дијелу Српске, у сваком тренутку, имамо адекватан одговор на опасности изазване пожаром – рекао је Новитовић.

Показна вјежба

Ватрогасци су представили техничке могућности новог возила на показној вјежби поред некадашње робне куће, гдје је ново ватрогасно возило гасило пожар и при том снадбијевало друго возило водом са хидранта.

Related posts

СТРУЧНА ШКОЛА ОТВОРИЛА ВРАТА ЗА НОВЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ

admin

Спасовдан подсјетио на снагу
вјере, љубави и зближавања

Derventski List

Жељезничка улица
добија дрворед

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još