EкономијаИЗДВОЈЕНО

ВЛАДА УСВОЈИЛА ЗАКЉУЧАК О ЗБРИЊАВАЊУ РАДНИКА „УНИСА“

Влада Републике Српске усвојила је на данашњој сједници закључак да за социјално збрињавање радника фабрике цијеви „Унис“ буде издвојено 358.557 марака.

Према закључку за чије су провођење задужена Министарство финансија, Министарство рада борачко – инвалидске заштите и Министарство енергетике и рударства, радницима ће бити омогућено да остваре своја права, а 12 радника ће моћи да остваре право на пензију.

– Задужује се Министарство финансија да из буџета РС или из других извора обезбиједи укупно 358.557 марака, од чега ће 243.345 КМ бити намијењено за остваривање права радника у Заводу за запошљавање, док ће 115.212 марака бити уплаћено Фонду ПИО на име доприноса за 12 радника који том  уплатом испуњавају услове за пензију – наводи се у данас усвојеном закључку.

Додаје се да ће за преостале раднике „Униса“ који накнадно буду остварили услове за пензију, бити појединачно уплаћивана средства на име доприноса Фонду ПИО.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној Скупштини Игор Жунић навео је да вјерује да ће се у процесу стечаја наћи квалитетан купац фабрике који ће наставити производњу и запослити нове раднике.

– Радници ће донесеним закључком моћи да остваре своја права а 12 радника да коначно користе заслужену пензију. Преговори су трајали прилично дуго и то на нивоу три министарства. Честитам синдикату „Униса“ који су истрајали у својој борби али и господину Пеулићу предсједнику градског синдиката, као и премијеру Вишковићу који је нашао разумијевање за раднике „Униса“ – навео је Жунић на свом „фејсбук“ профилу.

Related posts

Брзи антигенски тестови на Ковид-19 од петка у Дому здравља

admin

ЦЕНТАР ГРАДА ОД 2. ЈУЛА ПОНОВО ШЕТАЛИШТЕ

admin

Ранг – листа стипендиста, потписивање уговора 5. марта

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još