ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Нови дом за мирно
одрастање шесторо малишана

Седмочлана породица Козаров из Горњег Детлака требало би ускоро да добије нови дом и то захваљујући удруженим снагама града Дервента на челу са градоначелником Милорадом Симићем, Центром за социјални рад, дервентским привредницима и организацијом „Српска кућа“.

Судбина ове породице дирнула је у срца многе суграђане, који су им се раширених руку нашли у тренуцима када се Кристина, мајка шесторо малишана, борила са опаком болешћу. Нажалост, болест је била јача од ње, а све снаге добри људи сада су усмјерили на подршку оцу Жељи и његовој дјеци.

Наиме, ова породица раније је почела изградњу куће у Новом насељу, али потребе за Кристининим лијечењем, зауставиле су радове. Како биобезбиједили боље услове за малишане, Центар за социјални рад, као орган старатељства иницирао је наставк изградње куће.

– Послије смрти мајке Кристине, обишли смо породицу са намјером да понудимо помоћ. У разговору са оцем, утврдили смо да му помоћ око дјеце пружају пунац и пуница, али се он сам изјаснио да би му, дугорочно гледано, била потребна помоћ да заврши изградњу куће коју је започео са покојном супругом. Дом у којем сада живе је поприлично изолован и удаљен од школе и вртића, коју дјеца похађају у Календеровцима, а и треће дијете ускоро креће у први разред. Такође, Жељо је запослен, вриједан и пресељење би им олакшало организацију – казала је директорица Центра за социјални рад Маја Поповић додавши да се у пројекат за неколико дана укључило десетак дервентских привредника.

– Ми смо рекли да ћемо покушати то да реализујемо, обавили иницијални разговор са градоначелником Милорадом Симићем, и он је одмах прихватио сарадњу. За неколико дана одазвало се и десетак привредника, а подршку је обећала и организација „Српска кућа“ – казала је Поповићева.

Она је додала и да је Козаров добар отац.

– Жељо има добре родитељске квалитете, а дјеца Козаров су наша дјеца, будућност и ми смо као установа мало изашли из оквира наших надлежности, али наша процјена је да тој породици треба да се помогне. Надам се да ће ова породица до Божића бити у свом новом дому – казала је Поповићева.

Отац шесторо малишана Жељо Козаров захвалио је свим људима доброг срца који су одлучили да на овај начин помогну његовој породици.

– Ова подршка града и суграђана значи много, првенствено за будућност моје дјеце. Трудим се да им обезбиједим све што им је потребно, да будем вриједан и уредан. Ми смо кућу до сада сами градили, али за помоћ сам заиста захвалан – рекао је Козаров.

Помоћ

Сви људи доброг срца који желе да пруже подршку овој породици то могу да учине и уплатама новчаних прилога на жиро – рачун број 5722260000574084 отворен у „Микрофин“ банци на име Жељо Козаров или да се обрате Центру за социјални рад на број телефона 053/311-080.

Related posts

До 31. августа појачане саобраћајне контроле

admin

„БАМБИЈУ“ ДОНИРАН БЕСКОНТАКТНИ ТОПЛОМЈЕР

admin

Донесена нова наредба о регулисању рада на подручју града

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još