ИЗДВОЈЕНОНовости

Воду добио 21
корисник у Николићима

За 21 домаћинство у засеоку Николићи у Агићима дошао је крај проблемима са снабдијевањем водом, а водовод дуг два километра данас је пуштен у функцију у присуству градоначелника Милорада Симића, његових сарадника, мјештана и представника „Комуналца“.

Изградња водовода, који је по већ устаљеном принципу финансиран из буџета града уз учешће мјештана, коштала је око 96.000 марака.

Мјештанин и један од чланова Грађевинског одбора за изградњу водовода Зоран Николић захвалио је свима који су допринијели да вода стигне и у Николиће, присјећајући се да је више од 15 година воду за своје домаћинство довозио у цистерни.

– Уз подршку града и градоначелника, те мјештана који су учествовали дијелом у изградњи водовода, успјели су у врло кратком року да реализујемо овај пројекат. Вода је била велика потреба и без подршке ми сами мјештани не би могли ништа да урадимо – рекао је Николић, док је

Милан Влајић додао да је овај засеок дуго чекао на воду.

– Ово је за нас велики дан, који смо ми сви у  овом сокаку годинама чекали. До сада сам се за воду сналазио на разне начине, у бурадима сам је довозио из Укрине. Сада ће нам живот бити много лакши – рекао је Влајић.

Радост због изградње водовода са мјештанима је подијелио и градоначелник Милорад Симић.

– Пројекат је коштао 96.000 КМ, од чега је град обезбиједио 64.000, а домаћини су прикупили 31.500 КМ. Сваки човјек и домаћинство које добије воду је срећа

– рекао је Симић.

Надзор над овим пројектом водила је инжињер грађевине Биљана Стојчић појаснила је детаље водовода.

– Мрежа је дуга око два километра и њоме је обухваћен 21 корисник. С обзиром да је насеље више од дистрибутивног цјевовода одакле је намјењено снабдјевање питком водом изграђено је и постројење за подизање притиска – казала је Стојчићева.  

Градска управа данас је склопила уговор о наставку изградње још једног водовода – „Липе“ који ће водом снабдјети око 40 корисника у календеровачком крају.

Related posts

МОДЕРНИ САДРЖАЈИ У НОВИМ ПАРКОВИМА И ИГРАЛИШТИМА

admin

Мир Божији, Христос се роди

Derventski List

Ранг – листа примљених ученика у Стручну и техничку школу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još