ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„РИТАМ ЕВРОПЕ“ ДАНАС ЛОВИ ТАЛЕНТЕ

Аудиција за највеће дјечије музичко такмичење „Ритам Европе“ у Дервенти биће одржана данас у Центру за културу у 12 часова, а добродошли су сви Дервенћани од 12 до 20 година, који се истичу талентом у плесу и пјевању.

Ријеч је о музичком такмичењу у којем учествују млади из

15 општина из читаве Републике Српске, а изабрани ће имати прилику да свој таленат усавршавају током идућих шест мјесеци са професионалним тренерима. По завршетку припрема учесници ће на наступити на језику једне од земаља које подржавају пројекат. Програм „Ритам Европе“ биће емитован у јуну уживо из града домаћина, а то је ове године Источно Сарајево.

На аудицији у Дервенти представиће се 31 ученик.

– Приликом пријаве на аудицију, учесници треба да наведу двије или више пјесама којима ће се представити, а препорука је да кандидати припреме пјесме различитих жанрова, док плесачи треба да понесу са собом на флешу музику уз коју ће играти и плесати. Пјевачи, уколико имају, могу понијети матрице на флешу. На тим уређајима могу бити само нумере којима се кандидати представљају – истакли су организатори.

Побједник ће бити изабран комбинацијом гласова стручног жирија и гледалаца који гласају путем СМС порука, а само финале телевизијског преноса биће емитовано у директном преносу у програму Радио телевизије Републике Српске.

Награда

Организатори ће побједника такмичења у плесу и пјевању наградити путовањем у земљу коју су представљали на такмичењу.

Обука за дјецу је бесплатна и родитељи немају никаквих финансијских обавеза. Осим социјализације дјеце и шансе да усаврше своје таленте, учешће у такмичењу значајно је и за промоцију општине.

Related posts

ПРЕМИНУО МУШКАРАЦ ИЗ ДЕРВЕНТЕ, ЗАРАЖЕНА ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА

admin

Полиција један од стубова Српске

admin

ЗАВРШЕНО УНУТРАШЊЕ МАЛТЕРИСАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još