ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„МИКРОФИН“ ОПРЕМИО МУЛТИМЕДИЈАЛНУ УЧИОНИЦУ

Ученици Средњошколског центра „Михајло Пупин“ убудуће ће имати садржајнију наставу из српског језика, након што је донацијом Микрокредитног друштва „Микрофин“ опремљена њихова мултимедијална учионица, а тиме ће и реализација наставног програма бити јединствена у Републици Српској.

Сарадњом руководства школе и „Микрофина“ ученицима је омогућен другачији приступ у обради градива из српског језика и књижевности и то кроз специјализоване квизове.

Шеф филијале „Микрофина“ у Дервенти Љубомир Мијић казао је да су се са задовољством одазвали молби управе ове школе како би им помогли да средњошколци на занимљивији начин савладавају градиво из српског језика.

– Идеја је сјајна и примјерена овом времену, када је ученике тешко заинтересовати да на конвенционалан начин савладавају градиво. Зато, нисмо имали никакве дилеме у вези с тим требамо ли подржати молбу руководства школе које је показало проактиван приступ са циљем унапријеђења квалитета наставе у Средњошколском центру – рекао је Мијић.

Директор СШЦ „Михајло Пупин“ Предраг Дринић рекао је да су захваљући „Микрофину“ садржај мултимедијалне учиниоце допунили савременим пројектом, рачунарима и озвучењем.

– Мултимедијална учионица унаприједиће наставни процес, јер ће књижевна дјела бити приказивана у аудио и видео садржају, а ученици ће градиво понављати у облику различитих квизова – рекао је Дринић.

„Микрофин“, као друштвено одговорна компанија, спада у ред највећих донатора из пословног сектора у земљи, а сваке године образовним и установама из области културе уруче више од 40 донација.

Related posts

Почела исплата друге транше помоћи младима

admin

Пет деценија
дијеле срећу и тугу

Derventski List

ТРГОВИНА ЉУДИМА ОПАСНОСТ КОЈА СТАЛНО ВРЕБА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još