НовостиРС-РЕГИЈА

Возачи неће плаћати 100 КМ за увиђај

Учесник лакше саобраћајне незгоде који захтијева излазак полиције на лице мјеста неће морати да плаћа 100 КМ за трошкове увиђаја, како је то првобитно било предвиђено законом.

У односу на Нацрт закона о безбједности саобраћаја на путевима РС, у приједлогу закона који је Влада Српске недавно усвојила обрисана је одредба која је иначе изазвала велику дискусију у јавности.

Било је прописано да у ситуацији када учесници удеса с мањом материјалном штетом не пристају да попуне и потпишу образац европског извјештаја о незгоди, возач који захтијева излазак полиције на терен за тај увиђај мора да плати 100 КМ. У Министарству саобраћаја и веза РС потврдили су да је у тексту приједлога закона обрисана ова одредба.

– Ради се о јавној услузи коју пружа јавни орган у складу са законом прописаним јавним овлашћењима, а не о услузи коју јавни орган пружа по тржишним условима, те чињеници да се иста финансира из општих прихода буџета – појаснили су из министарства.

http://www.srpskainfo.com

Related posts

Постхумно одликована још
два погинула борца из Дервенте

Derventski List

КРОВ НАД ГЛАВОМ ДОБИЈАЈУ ЈОШ 24 РАСЕЉЕНЕ ПОРОДИЦЕ

admin

Због уличне трке поједине
улице биће затворене

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još