НовостиРС-РЕГИЈА

Забрањен увоз више од 20 тона мандарина из Турске

Фитосанитарна инспекција Републике Српске забранила је увознику, чије је сједиште у ФБиХ, увоз 20.950 килограма мандарина поријеклом из Турске због повећаног садржаја пестицида.

Ова забрана је услиједила у оквиру редовног прегледа пошиљке хране биљног поријекла при увозу.

Из Инспектората Српске је саопштено да је приликом прегледа пошиљке надлежни инспектор извршио узорковање за лабораторијску анализу ради испитивања остатака пестицида.

– На основу извјештаја о лабораторијској анализи, издатог од Института за воде Бијељина, у анализираном узорку утврђено је повећано присуство пестицида изнад вриједности прописаних правилником о максималним нивоима остатака пестицида у и на храни, и храни за животиње биљног и животињског поријекла – наводе у Инспекторату.
Поступајући по резултатима анализе инспектор је донио рјешење којим је забрањен увоз, те је наложено враћање спорне пошиљке пошиљаоцу или уништавање под надзором надлежног инспектора.

http://www.glassrpske.com

Related posts

Дервента је безбједан и миран град

admin

Измијењен режим саобраћаја
на кружном току „Рампа“

Derventski List

Републички штаб продужио све постојеће мјере и за празнике

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još