ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Вртић „Трол“ заблистао
професионалним и стручним радом

Признања која су стигла на адресу вртића „Трол“ и његових стручних радника у протеклој години доказали су да се рад и професионално усавршавање увијек исплате, а истовремено ове награде послале су поруку да Дервента има професионалне и преспективне кадрове и установе.

Поручено је то данас на пријему који је за делегацију ове предшколске установе, на челу са директорицом Горданом Симић, организовао градоначелник Милорад Симић са сарадницима. Награде и признања за „Трол“ и његове запослене низали су се током читаве 2022. године, а једно од највећих стигло је крајем године, а то је Светосавска награда којом је окруњен рад Гордане Симић у области предшколског васпитања и образовања.

– Свим овим наградама шаљемо лијепу поруку да се исплати радити и улагати у себе и своју средину. Заиста ми је драго што је неко други препознао рад и добар глас који носи ова установа. Изузетно је важно што имате добру комуникацију са Републичким педагошким заводом, Министарством просвјете и културе и људима који носе ту врсту одговорности и препознају допринос, који је заиста за понос – рекао је градоначелник честитајући свима који су изнијели програме у овој предшколској установи, те најавио подршку и за будуће пројекте.

Прва награда која је у протеклој години стигла на адресу ове установа била је у области правилне исхране. Потом су се низала признања .

– Јавна предшколска установа „Трол“ у прошлој години је постала пријатељ правилне исхране за шта је и стигла прва награда у 2022. години. Иницијатор пројекта било је Министарство просвјете и културе РС под покровитељством УНИЦЕФ-а, а за цертификат који је преузела нутрициониста дијатетичар Јелена Јелисић изборили смо се захваљујући двогодишњем раду. Услиједила је награда за најбољег директора васпитно – образовне установе, а за коју је критеријум био да сви који смо дошли те области будемо васпитачи, учитељи или наставници, дакле дио просвјетне струке. За ту награду, коју је стигла од Асоцијације најбољих наставника на просторима бивше Југославије, морали смо да испунимо 27 критеријума, између осталог, објаве стручних радова, однос са локалном заједницом и родитељима и слично – рекла је директорица „Трола“ Гордана Симић.

Награду је заслужила и њена дидактичка игра „12 у 4“ која је прилагођена активностима из просторне и временске орјентације и програмским активностима.

 – Награда за стручне сараднике на свим нивоима одгоја и образовања је дошла од Центра за образовне иницијативе „Степ бај степ“ и примила сам је у Мостару и то за Кутак за рани раст и развој који сам покренула са дефектологом наше установе Николина Марић. Ово је награда за све који су ангажовани као асистенти у овом пројекту – казала је Симићева која је примила и Светосавску награду, једно од највећих признања у области просвјете.

 – Једна сам од седам добитника Светосавске награде што се тиче предшколства, и ова награда стигла је као круна свих залагања, а утолико је веће задовољство јер се Светосавска награда додјељује једном у животу и због тога вјерујем да је циљ свих просвјетних радника да једног дана и сами преузму ту награду – казала је Симићева подсјетивши да је основни услов био минималан десетогодишњи стаж у васпитно – образовном процесу као васпитач.

Пријему код градоначелника присуствовао је и координатор за васпитно – образовни рад у вртићу „Трол“ Срђан Сарић, главни васпитач Тијана Симић и педагог Вања Бећаревић.

– „Трол“, о један малени вртић из Дервенте, заблистао је прошле године на свим нивоима. Били смо одлични на семинарима, конференцијама, сусретима стручних радника, излагањима и обукама широм БиХ.  Велико хвала градоначелнику који нас је подржао у свим тим нашим походима и директорици која је вјеровала у нас и наше способности да можемо у најбољем свјетлу представити нашу установу – казала је Бећаревићева, док је Сарић је нагласио да му посебно задовољство причињава рад у „Тролу“.

– Част је и задовољство радити у установи као што је „Трол“ коју води директорица чији је рад вишеструко награђиван. Посебно бих истакао награду која је стигла у овој години и то „Global Education Awards Dubai 2023“ за коју су могли да конкуришу људи из 70 земаља. Ријеч је о двије награде, од којих је једна за изванредно функционисање и рад установе, док је друга награда за савременог васпитача/педагога у васпитно – образовном раду. Ове награде нико раније није добио у области предшколског васпитања и обзразовања, а биће додјељене крајем априла у Дубаију – рекао је Сарић.

„Игралица питалица“

Едукативна игра „Игралица питалица“ из 2017. године, чији је аутор Гордана Симић, представљена је као дио понуде Заводу за уџбенике и наставна средства РС и ускоро ће се наћи на продајним мјестима завода.

Related posts

ЦРВЕНИ КРСТ ОБРАДОВАО И ЧЛАНОВЕ „СУНЦА“

admin

„МИКРОФИН“ ОПРЕМИО МУЛТИМЕДИЈАЛНУ УЧИОНИЦУ

admin

Драгиши Живковићу
плакета за 50 даривања крви

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još