ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕВЕТ НОВИХ СЛУЧАЈЕВА У ДЕРВЕНТИ

У Републици Српској, у посљедња 24 часа, вирус корона потврђен је код 648 особа у Републици Српској, а међу њима је и девет особа из Дервенте.

Ради се о 338 мушких и 310 женских особа од којих је 126 млађе, 451 средње и 71 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 189 особа је из Бањалуке, 67 из Требиња, 61 из Бијељине, 32 из Градишке, по 27 из Зворника и Фоче, 25 из Теслића, 23 из Добоја, 21 из Прњавора, 16 из Лакташа, 15 из Билеће, по 11 из Братунца, Мркоњић Града и Приједора, 10 из Шипова, по девет из Дервенте и Модриче, по осам из Источног Новог Срајева, Лопара и Угљевика, седам из Котор Вроша, по пет из Вишеграда, Пала, Челинца и Шековића, по четири из Невесиња и Чејнича, по три из Источне Илиџе, Кнежева, Рогатице и Шамца, по двије из Брода, Крупе на Уни и Рибника и по једна из Вукосавља, Доњег Жабара, Милића, Петрова, Рудог, Сокоца и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је девет смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о седам мушкараца и двије жене средње и старије животне доби из Приједора, Крупе на Уни, Новог Града, Бијељине, Сокоца, Источне Илиџе, Бањалуке, Теслића и Добоја.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 661, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 250, а у општим болницама 411.

Дервента

Према информацијама из Хигијенско – епидемиолошке службе дервентског Дома здравља јуче је потврђена инфекција корона вирусом код 18 лица тестираних у Дому здравља и једног лица које је тестирано у болници. Ради се о лицима којима је материјал за анализу узет 27. и 28. октобра. Под надзором се тренутно налазе 234 особе.

Related posts

ЖИВОТ И РАД У ДЕРВЕНТИ ТЕКУ УЗ ПОШТИВАЊЕ МЈЕРА

admin

ЈЕДНОГЛАСНО ЗА СТАТУС ГРАДА

admin

Биће предложена исплата по 500 КМ здравственим радницима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još