Спорт

Дервента дочекала
младе наде рукомета

Турнир у мини – рукомету вратио је данас овај спорт на Партизаново игралиште, а малишани из шест градова и општина надметали су се у рукометним вјештинама.

Турнир се по први пут одржава у организацији Рукометног клуба „Дервента“, а предсједник клуба Радован Пазуревић захвалио је свим учесницима са којима започињу нову традицију.

– Желим вама и вашим тренерима успјешан турнир и добре резултате на овом и вишем нивоу, као и да вас и убудуће овдје дочекујемо и да гледамо и пратимо ваше успјехе – казао је Пазуревић.

Координатор Омладинског погона Рукометног клуба „Дервента“ Војо Црљић прецизирао је да је турнир окупио шест екипа малишана рођених 2012. године и млађих и то из Дервенте, Градишке, Прњавора, Брчког, Градачца и Славонског Брода.

– Овакви догађаји значајни су нарочито због дружења младих нада рукомета – рекао је он додавши да се на турниру представило 12 чланова из Омладинског погона „Дервенте“.

Да је примарни циљ оваквих турнира дружење и склапање нових пријатељстава истакао је координатор Омладинских селекција РК из Градачца Нахид Клопић.

– Надамо се добром дружењу, јер неке екипе већ познајемо и играли смо са њима на другим турнирима. Овакви турнири су од великог значаја за сву омладину, од дружења, пријатељстава, јер се окупља велики број дјеце – рекао је Клопић, а да је турнир значајан за најмлађе спортисте казао је и тренер Омладинског РК „Слога“ из Прњавора Миле Шљивић.

– Сигурно да је ово добар догађај, не само за наш клуб, него за сву дјецу која учествују на овом турниру – рекао је Шљивић.

Турниру је епитет међународног додало и учешће чланова клуба из Славонског Брода који броји 150 малишана распоређених у девет омладинских селекција.

– Овакви турнири су пријеко потребни дјеци поготово у њиховој раној рукометној фази, а посебно турнири мини рукомета гдје дјеца имају прилику да уче правила рукомета од самог почетка. Такође, значајно је за промовисање заједнице – рекла је тренерица Марта Харча.

Подршку овој манифестацији пружила је и Градска управа а у име града турнир је отворио замјеник градоначелника Синиша Јефтић.  

– Град подржава сваки вид спорта што се види кроз издвајања из буџета локалне заједнице. Велико је задовољство видјети вас у оволиком броју на једном мјесту и надам се да се видимо и сљедеће године – казао је Јефтић.

Related posts

Нова опрема пред наставак првенства

admin

Нови тријумф и лични
рекорд за Теодору Милојевић

Derventski List

Реми послије
„трилер“ завршнице

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još