ИЗДВОЈЕНОКултура

ДЕРВЕНТА ОТКЉУЧАЛА СВИЈЕТ ИЛУЗИЈЕ И НАУКЕ

Отварањем изложбе „Откључај свијет илузије и науке“, те представљањем локалних креативаца, вечерас је у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ одржана манифестација „Ноћ музеја“.

Свечаности је присуствовао и начелник општине Милорад Симић, који је генерални покровитељ ове спектакуларне изложбе.
Директорица библиотеке Мирјана Плиснић истакла је да је основни циљ манифестације да се музеј што више приближи људима.
– Многи у Дервенти се питају зашто се обиљежава „Ноћ музеја“ када ми немамо прави музеј. Медјутим, музеј у нашем граду постоји још од давне 1977. године и кроз ове ратне године успјели смо да сачувамо бројне експонате, тако да имамо скромну, али веома вриједну етнолошку, археолошку и историјску збирку. Циљ ове манифестације јесте да музеј што више приближимо људима и да суградјани постану свјесни чињенице да у Дервенти постоји музеј. Управо због тога смо и настојали да ова изложба додје код нас. Захваљујући колегама из Музеја Републике Српске, мојим радницима и прије свега начелнику општине, који је одмах прихватио идеју и генерални је покровитељ изложбе, у томе смо и успјели – истакла је Плиснићева.
Овогодишњу „Ноћ музеја“ својим рукотворинама љепшали су Ката Ступар, Бојан Николић и Сњежана Павковић.

Related posts

Представа „Друга срећа“ вечерас

Derventski List

ИТАЛИЈАНИ НА КОРАК ДО ОТВАРАЊА ФАБРИКЕ

admin

ВИРУСИ И ПРЕХЛАДА НАПУНИЛИ АМБУЛАНТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još