Спорт

„Дервента“ суверено против „Рудара“

ОК ДЕРВЕНТА – ОК РУДАР УГЉЕВИК 3:0

(25:10, 25:19, 25:11)

Одбојкашки клуб „Дервента“: Живковић, Живанић, Сарачевић, Бабић (К) (Л1), Кењало, Нинковић, Попадић, Алексић, Павић, Малић, Гојић, Јовичић (Л2). Тренер: Драган Моћић.

Одбојкашице „Дервенте“ у другом колу Друге одбојкашке лиге Републике Српске протеклог викенда савладале су на свом терену екипу „Рудара“ из Угљевика резултатом 3:0.

Дервенћанке су оправдале улогу фаворита, и лакше него што се очекивало, савладале гошће.

Први сет је одлично кренуо за домаћи тим. Одлични сервиси су помјерили пријем „Рудара“, па је и сама игра и организација одбране успјешно функционисала. Примач сервиса Тамара Малић је сјајним нападима освајала поен за поеном, а капитен Драгана Бабић је смиреним пријемом и игром у одбрани сјајно организовала контра-нападе домаћег тима. У таквој ситуацији „Рудару“ није било спаса и освојили су само десет поена у првом сету (25:10).

Други сет је био друга прича.

– Гошће су почеле квалитетније да сервирају и играју у пољу, па је и сам резултат био много неизвјеснији. Предност је константно била на страни домаћина, али ниједном већа од два поена до резултата 19:16 Тада је напокон прорадио и блок домаћег тима, па су поново контра-напади потпуно сломили отпор гостујуће екипе (25:19) – испричали су из Одбојкашког клуба додајући да је трећи сет био готово пресликан као први.

– И резултат је био готово идентичан, а једина разлика била је томе што је освојено више поена блоком него у претходним сетовима (25:11) – додали су из клуба.

„Дервента“ у четвртак, 24. октобра у 16 часова дочекује „Слогу“ из Добоја, а за викенд слиједи путовање у Хан Пијесак.

Related posts

Градиле тимску игру и пријатељства

admin

Крос такмичари из читаве БиХ стижу у Дервенту

admin

Само четири тројке

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još