Култура

„Дервентско срце“ од сриједе
низаће културне вечери

Традиционална манифестација „Дервентско срце“, иза које стоји Интернационални мултирелигијски и мултикултурни центар „Заједно“, од 31. јула до 3. августа, донијеће богат културни програм.

Манифестацију ће у сриједу, 31. јула, у 19 часова у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ отворити изложба дервентских сликара, а 1. августа музичко вече приредиће Теа Станковић од 19 часова у дому ХКД „Напредак“. На истој локацији биће одржано и треће вече за које је планирана промоција књиге „Крв, мед и хмељ“ Хадиса Меденчевића такође од 19 часова, а за завршни дан планирана су два догађаја.

– У суботу, 3. августа, од десет часова у Центру за културу планирана је изложба фотографија „Дервентске рукометне легенде“ посвећена творцу дервентског рукомета Хусеину Јусуфбеговићу и легендарном рукометном голману Абасу Арсланагићу поводом његовог 80. рођендана, а од 11 часова по 15. пут биће додјељено „Дервентско срце“ уз културно – умјетнички програм. Истог дана, у оквиру ове манифестације, од 20 часова на платоу испред библиотеке суграђани ће моћи да уживају у вечери поезије са чланом Свјетске академије за поезију Мајом Даниловићем – најављено је из ИМИЦ-а.

Related posts

Мајо Даниловић поезијом
почастио Дервенћане

Derventski List

Покровски пјеснички конкурс отворен до 15. септембра

admin

У САД-у пронашла епицентар стварања и усавршавања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još