Друштво

Дервенћани били дио кампа
на планини Чврсници

Чланови Локалног волонтерског сервиса у Дервенти Kристина и Николина Аџић и Марко Лазаревић били су дио кампа „Чувари горја“ на планини Чврсници који је организовало Планинарско смучарско друштво„Вилинац“ из Јабланице.

Из Удружења „БиосПлус“ саопштили су да су дервентски волонтери првих дана августа имали прилику да се окушају у занимљивим садржајима.

– Заједно са осталим волонтерима учествовали смо у успону на Планину Чврсницу. Са Витленице, која се налази на 1.448 метара надморске висине пјешачили смо четири часа до Планинарског дома „Вилинац“ на 1.961 метара надморске висине, гдје смо боравили три дана. Имали смо заједнички ручак и представљање око 30 учесника и планирање волонтерске акције – испричао је Лазаревић додавши да су волонтери обишли знаменитости Чврснице, као што су „Камена врата“, језеро Црвенак и друге.

– Учествовали смо и у маркирању преосталог дијела од 15 километара уређене планинарске стазе са сигурносним сајлама и другим ознакама. Послије трочасновног пјешачења и силазак са планине у Јабланици је организован заједнички ручак и дружење учесника уз договор о наставку сарадње – описао је утиске са кампа Лазаревић.

Камп је организован уз подршку УНДП-а у оквиру регионалног пројекта „Via Dinarica“ чији је циљ подстицање заједничких акција младих за заштиту природе, смањење негативних утицаја на природу и промоцију одрживог развоја волонтеризмом и дијалогом.

Related posts

Право на регресирани дизел остварило још 148 произвођача

admin

„СОМИЈАДА“ ЗА ВИКЕНД

admin

Настава у првом полугодишту завршава се 30. децембра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još