Новости

Добра воља је мој
главни покретач

Пејо Губерац одлучно се залагао да се побољша квалитет живота повратника, да се уреде путеви и да градска вода стигне у Доњи Вишњик, због чега заслужио овогодишњу Захвланицу града.
Губерац је годинама ангажован у Мјесној заједници Доњи Вишњик, те обнови села и хуманитарном раду, а признање у виду Захвалнице представља круну његовог вишегодишег залагања.

-Много тога се урадило, чак сам и превазишао своја очекивања. Није баш за све био потребан новац, понекад је довољно било организовати мјештане, да заједно окрчимо неки пут који је зарастао или да уредимо гробље – рекао је Губерац додајући да му је права сатисфакција проћи кроз село и сагледати све што је урађено од 2012. године, истичући да има још мноштво планова којим жели да унаприједи живот у свом селу.
Са жељом да се побољша квалитет живота повратника у Доњем Вишњику, Губерац се као пензионисани полицајац врати у родни у крај и прионуо на посао.

-Ми смо у позицији да можемо да се повежемо са Модричом, Добојем и Бродом и зашто то не бисмо искористили, а потребно је мало одлучности и мало упорности и стрпљења – казао је Губерац истичући да је најпоноснији на чињеницу да је помогао коме год је могао и кад год му се указала прилика, без обзира на националност, јер на то никада није обраћао пажњу.
Прави примјер посвећености огледа се у томе да неријетко зна да запостави и своје обавезе, зарад добробити комшија.

-Једном је пукла цијев у мојој кући и подрум је био поплављен неколико дана, али ја нисам имао времена да санирам квар, јер је у току била израда водоводне мреже у нашем селу, а ја сам био координатор између извођача радова и мјештана и морао сам да будем присутан на терену – казао је Губерац додавши да још увијек није санирао сву штету од те поплаве.
Да није фокусиран само на Мјесну заједницу Доњи Вишњик, говори чињеница да је успио обезбједити 50.000 КМ за изградњу водоводне мреже на Плехану, те се ангажовао при оснивању задруге, али и постављању сушаре за воће и поврће, те обезбјеђивању донације за афалтирање пута у Беглуцима.
У свом хуманитарном походу Губерац успоставио је сарадњу са УНХЦР-ом и Каритасом и тако учествовао у обнови многих стамбених јединица како у Дервенти, тако и у Добоју и Броду.

Подршка локалне управе
Пејо Губерац је додао и да је, када год је то било потребно, наишао на отворена врата у Градској управи.

-За све пројекте за које смо аплицирали из фондова у Сарајеву или Загребу, увијек је требао потпис, али и учешће локалних власти, а ми смо увијек добијали позитиван одговор – истакао је Губерац.

Related posts

Гимназија 110 година ризница знања

admin

Скупштина града засједа 27. маја

admin

Почиње предлагање кандидата
за Великогоспојинску повељу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još