Новости

Мјештани и даље могу
подржати асфалтирање пута

Грађевински одбор за асфалтирање дионице пута Лексија – Тешића баре – Врхови, поздрављајући одлуку градских институција да овај пројекат буде реализован ове године, позива мјештане дервентских села из јужног дијела града да подрже асфалтирање пута који ће релацију између Горње Лупљанице и Дервенте значајно скратити.

Из Грађевинског одбора подјећају да је асфалтирање ове дионице у дужини од 2.822 метара, према главном пројекту,  процијењено на 396.931.61 марака, а да је у буџету града за 2024. годину за ове намјене предвиђено 100.000 КМ.

-Дио потребних средстава, чије прикупљање је почело у септембру 2023. године, обезбиједили су мјештани, прије свега Горње Лупљанице, али и из Црнче, Осиње, Појезне, Церана, Велике Сочанице и Мале Сочанице, а до сада је прикупљено око 36.000 КМ. Активности прикупљања новца биће интензивиране током прољећа и љета – прецизирали су из Грађевинског одбора додајући да радује чињеница да су локална управа, градоначелник Дервенте Милорад Симић и Скупштина града, препознали потребу асфалтирања поменуте дионице.

Подсјећају и да ће асфалтни пут пролазити и поред скретања за црпилиште у Горњој Лупљаници, чиме ће и ова локација бити доступнија за одржавање.

Related posts

Биће предложена исплата по 500 КМ здравственим радницима

admin

У Дервенти данас заједничка
вјежба МУП-а и Оружаних снага

Derventski List

Распоређено више од
два милиона КМ суфицита

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još