Друштво

До 31. августа појачане саобраћајне контроле

Полицијски службеници Полицијске управе Добој од данас до 31. августа на подручју добојске регије проводиће појачану контролу саобраћаја са акцентима на однос возач – пјешак, непрописно кретање бициклиста, контролу брзине кретања возила, контролу возача трактора, радних машина, мотоциклиста и мопеда, те контролу учесника у саобраћају на присуство алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова у организму.

У наредна два мјесеца  полицијски службеници наше Управе проводиће и низ других превентивних и репресивних активности, са циљем повећања безбједности свих учесника у саобраћају, које се проводе у оквиру кампање коју организује  Министарства унутрашњих послова Републике Српске под називом „Вози опрезно, путуј безбједно“,

Током првих пет мјесеци текуће 2021. године,  на подручју наше Управе догодила се 351  саобраћајна незгода  у којима су три лица смртно страдала, 14 су задобила теже, а 97 лица лакше тјелесне повреде. Од укупног броја саобраћајних незгода 63 су проузроковали возачи под дејством алкохола, а 34 возачи до двије године возачког стажа. Лица без пoложеног возачког испита проузроковала су 15 саобраћајних незгода. Највише незгода евидентирано је понедјељком и то у периоду од 12-14 часoва, а најчешћи узрок дешавања саобраћајних незгода је неприлагођена брзина кретања возила условима и стању на путу.

Према подацима Полицијске управе Добој, током јула и августа 2020. године, догодиле су се 172 саобраћајне незгоде у којима је пет лица страдало, 12 лица задобило је теже, а 53 лица лакше тјелесне повреде.

 

Related posts

БУДНО ПРАТЕ И РАЗБИЈАЈУ ГРАДОНОСНЕ ОБЛАКЕ

admin

ВЕЧЕРАС ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ДОСИЈЕ САРАЈЕВО“

admin

Рибари одмјерили снаге на „Сомијади“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još