ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ДРУЖЕЊЕ И ПОКЛОНИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

Начелник општине Милорад Симић уприличио је данас традиционални пријем за пензионере општинске администрације, а била је то и прилика за дружење, подсјећање заједнички проведене часове, али и за даривање.

Радни вијек у локалној управи провела је Даринка Марић, која је пензионисана прије двије године.

– Читав радни вијек, дакле 40 година, провела сам у локалној управи и мислим да су овакви пријеми, какве његује Дервента, права ријеткост у данашње вријеме. Нама је то драгоцјено јер нам је прилика да се видимо, присјетимо радних обавеза и догодовштина, а наш начелник овим показује да нас није заборавио – истакла је Марићева.

Од 42 пензионисана радника локалне управе, свечаности је присуствовало више од 20 некадашњих радника. Њима су том приликом уручени поклони, као и по 200 марака, а дамама и цвијеће.

– Ми ову традицију његујемо, дарујемо наше пензионере, али све је то мање важно у односу на осјећај који имају да нису заборављени. Ови људи су засигурно ударили добре темеље свему што је Дервента данас, своју општину су градили годинама и било би веома непристојно да их заборавимо. Уз мале финансијске поклоне, боримо се да оживимо традицију која је данас изгубљена, а то су 13 плата и пензија. Кроз дружење које организујемо два пута годишње, наши пензионери могу казати да готово да имају тринаесту пензију – рекао је начелник Симић пожеливши присутнима срећне празнике уз много среће, а понајвише здравља.

Пријем за пензионере Општинске управе начелник организује два пута годишње.

Related posts

Екскурзије и матурске забаве
печати на школовање

Derventski List

Безбједније путно чвориште и бржи приступ индустријској зони

admin

Великогоспојинска повеља
Полицијској станици

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još