ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Екскурзије и матурске забаве
печати на школовање

Ученици завршних разреда основних и средњих школа овог прољећа опраштају се од досадашњих школскиих обавеза, а дане проведене у ђачким клупама незаборавним ће учинити екскурзије и матурске забаве.

Прилику да у свечаном руху прославе завршетак школовања имаће сви дервентски матуранти, а матурске забаве обиљежиће прву половину јуна.

Први у реду да се опросте од школских обавеза и другара имаће 8. јуна матуранти средњих и основне школе Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“, док је су за 9. јун заказане матурске забаве чак четири школе и то Средњошколског центра „Михајло Пупин“, те  матураната основних школа „19. април“, „Тодор Докић“ и „Ђорђо Панзаловић“.

Како је истакла директорица СШЦ „Михајло Пупин“ Гордана Асентић у свијет одраслих 9. јуна закорачиће 108 матураната ове школе.

– Матурска забава планирана је у петак, 9. јуна у хотелу „Бисер“ за шта припреме већ увелико трају. Свакако, самој забави претходиће фотографисање и свечани дефиле свих наших матураната – објаснила је Асентићева.

Дефиле младости и љепоте суграђанима ће седам дана касније приредити ученици Стручне и техничке школе.

– Матурска забава планирана је за 16. јун у хотелу „Бисер“, а организовање је увелико у току. Свакако, планиран је дефиле ученика, фотографисање и забавни дио вечери – рекла је директорица ове школе Бранка Јовић додавши да овогодишњу генерацију матураната чине четири одјељења, односно 100 матураната.

Два матуранта средњих школа, модни кројач и физиотерапеут, те матурант основне школе у центру „Будућност“ такође ће се матурском забавом опростити од другара.

– Планирали смо за наше матуранте да уприличимо забаву и вечеру у просторијама школе, 8. јуна – рекао је директор ове установе Владан Поповић.

И матуранти дервентских основних школа нестрпљиво исчекују своје матурске забаве, а како је планирано, од основне школе, такође 9. јуна, свечаном забавом опростиће се и 77 матуранта ОШ „19. април“ и то у Центру за културу. Исте вечери завршетак основне школе прославиће и матуранти из Календероваца и Осиње.

– Матурску забаву ћемо прославити 9. јуна, и то као и ранијих година, у просторијама школе, тачније фискултурној сали , а ове године имамо 15 матураната – рекла је директорица ОШ „Тодор Докић“ Маја Петровић. Истог дана планирана је и матурска забава ученика ОШ „Ђорђо Панзаловић“.

– Ове године генерацију матураната чини 31 ученик – рекао је директор Жељко Стјепановић.

Директор Основне школе „Никола Тесла“  Љубиша Ђурић казао је да је матурска забава ученика који су прва знања стицали у овој школи планирана за суботу, 10. јун.

– Матурском забавом у Центру за културу из наше школе испратићемо око 90 ученика -рекао је Ђурић.

Матурске забаве:

8. јун – Центар за дјецу и омладину

са сметњама у развоју „Будућност“

9. јун – СШЦ „Михајло Пупин“

ОШ „19. април“

ОШ „Тодор Докић“

ОШ „Ђорђо Панзаловић“

10. јун – ОШ „Никола Тесла“

16. јун – Стручна и техничка школа

Екскурзије

Незаобилазни дио завршетка школовања јесу и екскурзије, па су тако матуранти имали прилику или ће тек да отпутују са својим одјељењима. Ученици завршних разреда СШЦ „Михајло Пупин“ на матуралну екскурзију ишли су у септембру, док ученици који идуће године завршавају школу на екскурзију иду 14. маја и то у Охрид, Паралију, Солун и Метеоре.

У Стручној и техничкој школи кажу да су ове године имали специфичну ситуацију.

– Ученици завршних разреда су „надокнадили“ екскурзију у марту ове године, што до сада није била пракса, и то  због услова које је диктирала панедемија. У периоду од 19. до 24. маја на екскурзији ће боравити ђаци других разреда трогодишњег и трећег разреда четворогодишњег образовања. Обје екскурзије обухватају посјету Сјеверној Италији, Лидо ди Јесолу, Падови, Верони и Риминију – објаснила је директорица школе Бранка Јовићев додавши да су се ученици комбинованог одјељења агротехничар/ветеринарски техничар организовали тражећи помоћ за одлазак од дервентских привредника.

– Многи су нам изашли у сусрет и заиста смо захвални на томе, а посебно „Техноцентру“ и Колу српских сестара „Царица Милица“, као и фирмама „Гатарић“, „Нада“, „Венето“, те „Микеревић“, „Џенан“, „Токарење“ и Српској православној цркви – рекла је Јовићева.

Related posts

ШТА БИРАЧЕ ОЧЕКУЈЕ НА БИРАЛИШТИМА

admin

Почео турнир у одбојци на пијеску

admin

Влада одобрила 5.272.000 КМ
за санацију објекта ОШ „Никола Тесла“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još