ДруштвоРС-РЕГИЈА

Забрањен увоз 1.000 кг сјемена грашка

Републичка фитосанитарна инспекција забранила је увоз 1.000 килограма сјемена грашка поријеклом из Мађарске јер је лабораторијском анализом утврђено да није задовољавајућег квалитета.

Из Инспектората Српске су саопштили да је увознику издат налог да изврши поврат или уништавање наведеног сјемена.

У саопштењу су навели да је у оквиру контроле увоза овог сјемена надлежни фитосанитарни инспектор прегледао пошиљку, документације која је прати, као и узорковање за лабораторијску анализу.

– На основу достављеног извјештаја о лабораторијској анализи, издатог од Пољопривредног института Републике Српске, утврђено је да сјеме грашка не одговара прописаним нормама квалитета у погледу клијавости – појашњено је у саопштењу.

Из Инспектората су навели да је квалитет сјемена које се увози у Републику Српску предмет континуиране контроле Републичке фитосанитарне инспекције, што је од кључног значаја с обзиром на почетак прољећне сјетвене сезоне.

Квалитет сјемена пољопривредног биља, садног материјала, ђубрива и другог репроматеријала је основни предуслов за постизање високих и квалитетних приноса.

Related posts

Насиље у породици брига читавог друштва

admin

Дервентски представници: „Ритам Европе“ лијепо искуство

admin

Чланови Управног одбора
„Укрине“ поднијели оставке

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još