Друштво

Посвећеним учењем поставила
темељ квалитетног знања

Да се сваки успјех мјери количином уложеног труда и рада доказ је и титула ученице генерације Основне школе „19. април“ коју је поносно понијела Јелена Асентић, истичући се посвећеношћу и одговорношћу током свих девет разреда основне школе.

Све петице, запажени резултати на такмичењима, те бројна интересовања искристалисали су Асентићеву као достојног носиоца „Вукове“ дипломе и титуле ученице генерације.

– Омиљени предмети током школовања били су ми хемија и енглески језик, а на такмичењима сам имала прилику да покажем знање из математике, информатике и физике. Жао ми је што није било такмичења и из хемије и енглеског језика. Већ неколико година бавим се програмирањем кроз редовно похађање часова програмирања, у програмском језику Python, у оквиру онлајн наставе коју организује школа програмирања „Мислиша“ из Бањалуке – казала је Асентићева која школовање наставља у гимназији општег смјера.

– Сматрам да ћу у гимназији стећи највише знања која ће ми бити потребна за даље школовање. Тренутно ме највише привлаче природне науке – додала је она.

Основна школа остаће јој, како каже, у најљепшим успоменама.

– Имали смо јако добру учитељицу Наташу Плавшић, која нам је дала основне темеље знања. Поред тога, била је посвећена и нашем васпитању, учила нас је да помажемо једни другима, старијима и свима којима је помоћ потребна. У предметној настави добили смо разредницу Далиборку Малешевић, која нам је била као други родитељ. Увијек је имала разумијевања за нас, за наше проблеме и ситне несташлуке – додала је ова будућа гимназијалка.

Хобији

Ова вриједна ученица слободно вријеме испуњава хобијима, спортом, истраживањем читањем.

– Тренирам карате и имам наранџасти појас, а од спортова волим и пливање. Такође, радо истражујем енциклопедије и волим да гледам јапанске анимиране филмове, те документарне филмове из области астрономије – казала је Јелена Асентић којој су омиљени књижевни избори серијал о Харију Потеру и дјела Агате Кристи.

Related posts

Помен жртвама Чардака убудуће
посљедње недјеље априла

Derventski List

ШКОЛА ПЛИВАЊА КРЕЋЕ 1. ЈУЛА

admin

Дервенћанке у „Ритму
Европе“ наступају 29. октобра

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još