Друштво

ЗАВРШЕНА НАСТАВА У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА

Ученици основних школа поздрављају се данас са наставом, која је због мјера заштите од корона вируса, од краја марта одржавана на даљину, а додјелом диплома мали матуранти закорачили су у нову етапу школовања.

Иако ова генерација матураната неће крај школовања прославити на матурским вечерима, у школама су се од њих достојно опростили и то уз поштивање препорука Института за јавно здравство РС.

Подјела свједочанстава у Основној школи „19. април“ организована је јуче у различитим терминима за свако одјељење, а од 87 матураната који су знање стекли у овој школи „Вукову“ диплому добили су Теодора Радан, Милана Ковачевић, Андреј Асентић, те Евита Бојковац која је и ученик генерације.

Основну школу окончала су и 93 матуранта у ОШ „Никола Тесла“ са три „вуковца“ Стефаном Милојевићем, Давидом Миланковићем и Борисом Миоданићем који је и ученик генерације, а „вукова“ диплома сљедовала је и Ђорђа Љешића из подручног одјељења у Великој Сочаници.

У ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи свједочанства су подијељена за 28 матураната, а том приликом „вукове дипломе“ добили су Ана Тривуновић, Ивана Бабић, Николина Недић и Јелена Планинчевић, која је проглашена учеником генерације.

ОШ „Тодор Докић“ у Календеровцима такође је уручила свједочанства за 16 матураната ове генерације, а за ученика генерације изабрана је Анђела Турудић.

Настава у средњим школама траје још неколико дана, односно завршава најкасније у сриједу, 17. јуна.

Директори школа су матурантима пожељели успјешан наставак школовања, а први рок за упис у средње школе је у понедјељак, 15. јуна, сви ђаци у клупе би се требали вратити 1. септембра.

Related posts

Челичном вољом и вриједним
рукама враћају живот у Божинце

Derventski List

ВИРУСИ И ПРЕХЛАДА НАПУНИЛИ АМБУЛАНТЕ

admin

Ђачке изведбе обогатиле
прославу Савиндана у ОШ „19. април“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još