ИЗДВОЈЕНОНовости

ЗАВРШЕН ВОДОВОД У АГИЋИМА

Изградња водоводне мреже у оним дијеловима општине у које „градска“ вода још није стигла, један је од приоритета локалне управе, па је прије неколико дана у функцију пуштен водовод у Агићима, а интензивиране су и процедуре за водоснабдијевање Жеравца и Босанских Лужана, те осињског краја.

Завршетку посла у Агићима, којим је вода стигла до  18 домаћинстава, свједочио је и начелник општине Милорад Симић. Ради се о мрежи дугој 3,5 километра, а осим домаћинстава, вода је стигла и до цркве и гробља.

Према подацима из Општинске управе, изградња овог водовода коштала је око 75.000 марака, од чега је половина обезбијеђена из буџета општине, а половину су прикупили мјештани.

Осим тога, протеклих дана интензивирани су послови који претходе изградњи још двије водоводне мреже и то у осињском крају и Жеравцу и Босанским Лужанима. Пројектанти „Конус инжињеринга“ из Прњавора, којем је повјерена израда елабората, односно идејног рјешења, за водоснабдијевање јужног дијела општине, прошле седмице почели су обилазак терена. Овај документ би требало да понуди приближне податке о дужини и профилу мреже, те евентуалним потребама за изградњу објеката.

Ради се о веома комплексном послу који би на крају требало да „градску“ воду доведе до домаћинстава у Великој Сочаници, Горњим Церанима, Малој Сочаници, Појезни, Осињи, Доњим Церанима и Црнчи.

Начелница Одјељења за стамбено-комуналне послове општине Дервента Јефимија Шербић потврдила је да су у току теренски обиласци за овај пројекат, као и да је, када је ријеч о водоводу у Жеравцу и Босанским Лужанима, тендерска процедура још у току.

– Пројектанти фирме „Конус инжињеринг“ протеклих дана су обилазили терен заједно са представницима општинске управе и тако започели послове израде идејног рјешења, како је и планирано. Што се тиче водовода у Жеравцу и Лужанима, тендерска процедура је још увијек у току, тако да ћемо по завршетку процеса предузмети сљедеће кораке – рекла је Шербићева.

Предсједник грађевинског одбора за водовод Жеравцу и Босанским Лужанима Далибор Длакић казао је да је око 150 мјештана изразило вољу за прикључак на водоводну мрежу.

– Ипак, неколицина још увијек није уплатила сва средства која сљедује домаћинствима, тако да их позивам да то учине како би изградња водовода ишла планираним током – рекао је Длакић.

Финансијски аранжман за ова два пројекта изводи се по принципу да половину средстава обезбјеђује Општинска управа, а половину корисници.

Водовод у АгићимаОбилазак трасе у осињском крају

Related posts

ГЛАСАЊЕ ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ ДО 20. ДЕЦЕМБРА

admin

Мучки злочини не смију остати некажњени

admin

Усвојен потпуно измијењен капитални буџет

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još