Друштво

Заштитите имовину током годишњих одмора

Полицијска управа Добој током сезоне годишњих одмора и одсустава великог броја становника проводи превентивне мјере на спрјечавању вршења кривичних дјела напада на имовину грађана, а у складу с тим апелује на грађане да интензивније заштите своја домаћинстава и непокретности.

– Апелујемо на грађане да за вријеме одсуства из стана или куће не остављају отворене прозоре или балконска врата, нити спуштене ролетне. Такође, кључеве од домова требало би да остављају особама од повјерења које ће чешће обилазити домаћинство – поручили су из Полицијске управе Добој додајући да би и новац, накит, умјетничка дјела и друге вриједне предмете требало оставити на чување некоме од повјерења.

– Добро је обезбједити фотографије накита и вриједнијих предмета ради препознавања, у случају евентуалног извршења кривичног дјела – навели су из Полиције управе Добој подсјећајући да су на подручју Дервенте током прошлог љета евидентиране четири тешке крађе и двије крађе и то махом у периоду годишњих одмора.

– Том приликом отуђен је грађевински материјал, алат, бијела техника као и предмети који служе за одржавање травнатих површина, а извршиоци су углавном лица од раније позната полицији, са пребивалиштем у Дервенти, али и ФБиХ – објаснили су из Полицијске управе подсјећајући грађане да све необичне ситуације или сумњива понашања непознатих лица могу анонимно да пријаве на дежурни број 122.

Related posts

ИСТА СТРАСТ ОКУПИЛА КОЛЕКЦИОНАРЕ

admin

Представљено друго издање часописа „Наша мисао“

admin

Партизаново очишћено
од лишћа и смећа

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još