ИЗДВОЈЕНОНовости

За путеве и улице готово
1,6 милиона марака

Уговором који је градоначелник Милорад Симић потписао са предузeћем „Геокоп“ биће реконструисане улице и путеви у градском и руралном дијелу Дервенте, а уговорени послови вриједни су укупно 1.586.570 марака.

Уговором је обухваћено 26 путних праваца у сеоском подручју и 14 градских улица, међу којима је и пресвлачење улица у Кинеској четврти у вриједности од 179.647  марака.

Градоначелник је прецизирао да се ради о улагањима која ће, уз већ започете пројекте, промијенити слику Дервенте.

– Уговор се односи на реконструкцију 26 путних праваца у вриједности од око 500.000 марака, затим радове на 14 градских улица, за које је намијењено укупно 960.000 марака. Од тога ће 180.000 КМ бити утрошено за послове у Кинеској четврти. Послови би требало да буду завршени у овој календарској години уколико временски услови дозволе – рекао је Симић додавши да се ради о значајном доприносу унапрјеђењу инфраструктуре.

– То су за једну локалну заједнцу и буџет којим она расположе значајна средства. Ове године улажемо осам милиона марака властитих средстава у разне пројекте, а када томе додамо и 5,2 милиона марака од Владе Републике Српске за реконструкцију објеката Основне школа „Никола Тесла“, онда улагања достижу укупно 13 милиона марака – рекао је Симић.

Представник „Геокопа“ Гордан Јефтић казао је да се потписивањем овог уговора стичу услови за почетак радова.

-Пројекат обухвата 40 путних праваца, санацију и реконструкцију асфалтних оштећења и насипања локалних путева чија је укупна вриједност нешто мање 1,6 милиона марака са ПДВ-ом. Посао ћемо урадити уз поштивање највиших стандарда у погледу квалитете и безбједности, уз минималне сметње за грађане – рекао је Јефтић.

Рок за извођење радова је 120 дана од увођења извођача у посао.

Related posts

До петка вакцинација руском и кинеском вакцином

admin

БАБИЋ: ЛИСТА НАШИХ ЈЕЗИЧКИХ ГРЕШАКА

admin

Готово 150 година пружају руку помоћи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još