ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Истакнут значај жена у животу Дервeнте

Традиционални осмомартовски пријем који под покровитељством градоначелника Милорада Симића организује Удружење жена „Дервента“ и Актив жена СНСД-а одржан је вечерас у Центру за културу и окупио је око 200 припадница њежнијег пола које су дошле да прославе Међународни дан жена.
Уз музику уживо и програм који су припремили средњошколци, градоначелник је свим женама пожелио срећан празник казавши да му је драго што се Дан жена прославља послије паузе узроковане вирусом корона, што је повод да се укаже на значај жена у животу Дервенте.
– До прошле године је ово била традиција, а онда се десила корона и морали смо да се прилагодимо. Ипак, поново смо се окупили истим поводом. Ово је прилика да једни другима пожелимо само оно што би и себи пожељели, а то засигурно није ништа лоше – рекао је Симић додајући да се Међународни дан жена у Дервенти обиљежава на скроман начин, али с пуно љубави.
Најљепше жеље за све Дервенћанке имала је и Јованка Поповић из дервентског удружења жена, која се посебно захвалила стедњошколцима који ове године учествују у програму.
– Пуних десет година смо организовали традиционални пријем поводом 8. марта, осим прошле године када је цијели свијет био у незавидној ситуацији. Користим прилику да честитам свим бакама, мајкама, кћеркама, теткама, и генерално женама, овај празник. Срећна сам што овдје нису само жене из града и институција, него и из мјесних заједница. Ове године имамо част да су нам празник увеличају и ученици средњих школа са својим професорима који су припремили рецитале и пјесме посвећене мајкама – рекла је Поповићева.
Свим гошћама на пријему градоначелник је традиционално уручио по ружу.

Related posts

Зелено свјетло за буџетске документе, скупштини други потпредсједник

admin

ЂАЦИ ВОЛОНТЕРИ УЉЕПШАЛИ ДАН „ТРОЛОВЦИМА“

admin

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ОБНОВИ 32 КУЋЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još