ИЗДВОЈЕНОНовости

И ДАЉЕ РАСТЕ БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ У ДЕРВЕНТИ

Према подацима Министарства здравља и социјалне заштите РС у Дервенти је потврдјен још један случај корона вуруса, што је 17. особа са пребивалиштем у Дервенти код које је потврдјена зараза.

Из Дома здравља Дервента наводе да се ради о лицу које је настањено у Бањалуци и тестирано је у бањалучком Дому здравља због блиског контакта са претходно обољелим од КОВИД 19 са пребивалиштем у Бањалуци.

– Оба лица су остварила и контакте на подручју наше општине. Сва лица са којима су били у контакту у Дервенти су под здравственим надзором ХЕС Дервента и налазе се у кућној изолацији – навели су из Дома здравља.

Како додају три лица су на болничком лијечењу у УКЦ Бањалука, три у републичком објекту за изолацију у Бањалуци, једно лице се налази на болничком лијечењу у иностранству и девет у болници у Добоју.
– На подручју Општине Дервента под надзором је укупно 209 лица. Шеснаест лица се налази у карантину, док је осталима наложена кућна изолација или изолација у дому. Током претходна 24 часа два лица су стављена под здравствени надзор и смјештена у изолацију у општински карантин. За девет лица је истекао период надзора. Налази за пет лица из карантина су уредни и они су упућени у изолацију у кућним условима до истека периода предвиђеног рјешењима републичке здравствене инспекције. Јуче су тестирани на корона вирус сви корисници и запослени у Дому за старије одобе „Златни Луг“ који до сада нису тестирани. Екипа дома здравља извршила је дезинфекцију објекта, уз континуирану дезинфекцију коју врше запослени у дому. Здравствено стање свих корисника услуга дома и запослених се редовно прати и оно је стабилно – саопштено је из Дома здравља.
Извршено је узимање узорака за тестирање на корона вирус пет лица смјештених у општинском карантину и њихови налази су у раду.

Related posts

Отказана настава у школама

admin

БЕЈБИ БУМ У СРПСКОЈ, ЗА ДАН РОЂЕНО 35 БЕБА

admin

Слиједи реконструкцијa објекта школе, опозван предсједник Скупштине

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još