ИЗДВОЈЕНОНовости

Канализацију добијају
154 домаћинства

Улица Стевана Синђелића у Омерагићима и улице Косовке дјевојке, Филипа Вишњића и Бранка Ћопића у Новом насељу, односно 154 домаћинства, добиће канализацију и то захваљујући уговору који је данас градоначелник Милорад Симић потписао са предузећем „Геокоп“.

Ријеч је о послу вриједном 733.799 марака којим ће бити ријешен вишегодишњи проблем мјештана ова два насеља. Квалитетније услове живота, послије завршетка пројекта, очекује Борис Његомировић из Новог насеља.

– Изградња канализационе мреже олакшаће људима свакодневицу, јер ћемо коначно имати нормалне услове. Сва домаћинства су до сада имала септичке јаме које смо морали да празнимо неколико пута мјесечно, што је било огромно оптерећење за кућне буџете и мукотрпан посао – рекао је Његомировић.

Задовољство због почетка радова не крије ни Владимир Холовка из Улице Стевана Синђелић.

– Једна лијепа прича дошла је до краја. Захваљујем се градоначелнику и његовом тиму и вјерујем да ће радови бити успјешно  завршени – рекао је Холовка.

Сваки нови пројекат за Дервенту је од изузетне важности, истакао је градоначелник Милорад Симић, а посебно задовољство, нагласио је, причињавају послови који доносе боље услове живота за велики број становника.

– У Улици Стевана Синђелића канализацију ће добити 123 домаћинства, а у дијелу Новог насеља 31 корисник. Имамо добру сарадњу са мјештанима, који су и сами потврдили задовољство пројектом – рекао је Симић подсјетивши да су радови вриједни 733.799 марака, те да у пројекту учествују и град и мјештани.

– Од домаћина очекујемо да уплате 154.000 марака, а једним дијелом су они већ уплаћивали новац, а из буџета града ће бити издвојено 580.000 марака. Овдје смо једни другима изашли у сусрет – рекао је Симић.

Биљана Стојчић, која ће надзирати пројекат, нагласила је да се њима заокружује изградња канализационе мреже у дужини од 2.320 метара.

– Предвиђена су 154 прикључка на мрежи за домаћинства и једна препумпна станица у Улици Стевана Синђелића, која ће задовољити потребе колектора – казала је Стојчићева.

Рок за завршетак радова у Омерагићима је 200 календарских дана, а у Новом насељу 120 календарских дана од тренутка увођења извођача у посао.

Вриједност

Од укупне вриједности пројекта, за радове у Улици Стевана Синђелића предвиђено је 506.203 марака, а у улицама Косовке дјевојке, Филипа Вишњића и Бранка Ћопића 227.595 КМ.

Related posts

„НОЋ БОГОВА“ ДОНИЈЕЛА ДУХ ВРХУНСКОГ ПОЗОРИШТА

admin

Реконструкција објекта ОШ „Никола Тесла“ заједничко опредјељење

admin

Пјешачки прелаз додатно
ће заштитити ђаке

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još