ИЗДВОЈЕНОНовости

ОБУСТАВЉА СЕ НАСТАВА У ШКОЛАМА У РС ДО 1. НОВЕМБРА

Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске донио је одлуку о обустави наставе у просторијама основних и средњих школа у Републици Српској у периоду од 26. октобра до 1. новембра 2020. године ради превентивног дјеловања и спречавања појаве ширења вируса корона.
Овај закључак ступа на снагу даном доношења и примјењује се до 1. новембра 2020. године.

Такодје, ограничава се и рад угоститељским објектима од шест до 22 часа.

Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић рекла је да ситуација налаже предузивмање мјере за заштиту грађана, па је Штаб усвојио измјену закључка којом дефинишемо да је рад свих угоститељксих објеката у Српској ограничен на период од 6 до 22 часа.
Одлука се доноси за сљедећих седам дана након чега ће се поново разматрати.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић саопштио је препоруке Штаба које позивају политичке партије да не одржавају скупове до 1. новембра 2020. године и препоруку институцијама правосуђа да приоритетно разматрају предмете прекршајних и кривичне природе који се односе на предмете везане за здрављу и заштиту становништва.

 

Related posts

Гласајте за кандидате за најбоље спортисте

admin

ОД ДАНАС СКУПЉЕ ЦИГАРЕТЕ

admin

ЂАЦИ ВОЛОНТЕРИ УЉЕПШАЛИ ДАН „ТРОЛОВЦИМА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još