EкономијаИЗДВОЈЕНО

Кинеска компанија у новембру остварила извоз од 8,5 милиона КМ

Прва производна кинеска компанија у Дервенти „Мирисан“, чија производња је базирана на производе од меморијске пјене, а који су своје тржиште пронашли у САД-у, само у новембру остварила је извоз од 8,5 милиона марака.

Истакнуто је то приликом посјете градоначелника Милорада Симића и његових сарадника фирми „Мирисан“ која у Дервенти запошљава стотињак радника.

Ријеч је о компанији која је ове године отворила је погон у Дервенти. Као један од главних разлога за отварање дијела производње у граду на Укрини директор „Мирисана“ Ерик Лиу истакао је погодну локацију за пословање, као и друге предности које нуди ова средина.

– Прије доношења одлуке о отварању погона у Дервенти, узели смо у обзир све финансијске предиспозиције, потенцијалне проблеме и разматрали смо који би град био најбољи и најприступачнији, те смо одлучили да дођемо овдје – рекао је Лиу додавши да је у фирма само током новембра остварила извоз вриједан 8,5 милиона марака што даје подстрек плановима за ширење производње.

– За идућу годину имамо у план извоз од 250 милиона марака. Током наредне године планирамо да запослимо још стотињак људи, те се надамо да ћемо имати добар рад и развој у будућности. Радницима смо задовољни, али наравно, треба им још праксе, јер је ово први сусрет са таквим пословима и из тог разлога, дошле су и наше колеге из Кине како би вршили обуку наших радника – рекао је Лиу.

Отварању „Мирисана“ претходила су два састанка са градоначелником Дервенте Милорадом Симићем који је казао да је вјерује да је пресудни фактор за отварање компаније у нашем граду била транспарентност и коректност.

– У два наврата сам имао задовољство састати се са власником компаније и нисмо имали препрека да дођу и овдје са жељом да запосле још радника. Надамо се и да ће пословање ове компаније допринијети привреди Дервенте која већ остварује 300 милиона КМ извоза – казао је Симић.

Радница ове фирме Санела Тутњевић из Дервенте истакла је да су услови рада задовољавајући.

– Запослена сам овдје већ два мјесеца и за сада могу да кажем да су услови за рад добри. Иако има простора за побољшање, задовољна сам. Мој посао је навлачење унутрашњих навлака на душеке, што није тешко – казала је Тутњевићева.

Related posts

ВЛАДА РС ЧВРСТО СТОЈИ УЗ ДЕРВЕНТУ

admin

Приједлог Влади да настава почне 1. септембра

admin

Продаја трупаца на лицитацији
отвара врата новим приходима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još