Друштво

КОНЦЕРТИ, ПРОМОЦИЈЕ И ФИЛМОВИ ЗА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Филмске пројекције, концерти, промоције књига, те бројне друге манифестације очекују нас у наредном периоду у Центру за културу.

Из менаџмента ове установе истичу да су неке од планираних догађаја бити организовани већ идуће седмице.

– Већ у сриједу, 27. фебруара поново нам гостује Театар „Сцена“ из Новог Града са монодрамом „Големо је срце моје“. Ради се о наставку приче о Страјилу Грмечлији, која је изазвала велико интересовање међу Дервенћанима. Идуће седмице биће одржан семинар Клуба здравља о престанку пушења – казали су у Центру за културу додајући да ће у марту бити организована промоција књиге члана Српског књижевног клуба „Вихор“ и концерт хармоника Музичке школе из Угљевика.

– У априлу вјерне посјетиоце очекује изложба слика умјетнице Јелене Бардак, а љубитељи фолклора моћи ће да уживају у концерту СКУД „Дервента“. Поводом Међународног дана жена ИМИЦ „Заједно“ организоваће традиционално вече под називом „Теби звијездо сјајна“. Треба најавити и обиљежавање значајних датума, као што су Дан борца, Дан цивилне заштите и традиционални пријем поводом Међународног дана жена. Матурске забаве за ову годину већ су договорене – истакли су у Центру за културу.

Додају да су током прошле године успјешно организовали више од 180 активности које су трајале 230 дана, а посјетило их је 30.000 грађана.

У протеклом периоду одржано је 14 пројекција филмова, десет позоришних представа, три свечане академије, те бројне друге манифестације.

Планиране активности гарантују да ће Центар за културу и у овој години понудити грађанима богат и разноврстан културни садржај.

– Центар за културу ће настојати да у сарадњи са другим установама испуни захтјеве и очекивања посјетилаца. Такође, наставићемо да пружамо услуге и физичким лицима у организацији пословних сусрета, свадбених свечаности и других садржаја и активности – поручили су из ове установе.

Адаптација

У Центру за културу истичу да, иако установа располаже са задовољавајућим условима за организацију разних манифестација, у наредном периоду потребно је замијенити столице у великој сали. Тиме би квалитет рада и услуга требало да буде још већи.

Related posts

Јасиковача и Рабић
сутра без струје

Derventski List

МАТУРСКОМ ЗАБАВОМ ЗАКОРАЧИЛИ У НОВЕ ИЗАЗОВЕ

admin

1. мај симбол борбе за радничка права

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još