Друштво

Крунисан такмичарски
стаж дуг 20 година

Од првих забацивања пловка на ријеци са оцем, преко такмичарског стажа дугог двије деценије, Дервенћанка  Душанка Миловановић стекла је ласкаву титулу овогодишње првакиње Републике Српске у дисциплини лов рибе удицом на пловак.

Миловановићева, као члан Спортског риболовног друштва „Укрина“ представљала је Дервенту на превенству које је одржано протеклог викенда на језеру у Трну, те је имала најбољи улов од 4.030 грама однијевши побједу и на такмичарској стази у категорији сениора и сениорки.

Миловановићева, којој је ово друга овогодишња побједа на републичким смотрама, не крије радост због тријумфа.

– Посебно ми је драго што је успјех на републичком првенству стигао послије мојих здравствених проблема. Послије операције коју сам имала 2021. године нисам до прошле година учествовала на такмичењима. Не бих требало да се излажем високим температурама, али ипак љубав према риболову и жеља да учествујем на такмичењима, превладали су – казала је ова пензионерка која је у 2023. години освојила и КУП Републике Српске.

Њени почеци на рибарским стазама сежу 20 година уназад, а љубав према риболову чак у рано дјетињство.

–  Док сам била мала, са оцем сам ишла на ријеку и тада је све и кренуло. Када је он умро, дуго нисам могла да идем у риболов, али пронашла сам снагу да се поново вратим – истакла је Миловановићева која сматра да би риболов требало што више приближити дјеци и омладини.

– Млади се слабо интересују за овај спорт, због чега мислим да их треба стимулисати да схвате његову љепоту. У Дервенти има само једна дјевојчица која се такмичи, а и међу сениоркама је све мање такмичарки, тек су три екипе на нивоу Републике Српске – додала је она.

На Првенству РС и други чланови Спортског – риболовног друштва „Укрина“ били су успјешни. Екипа сениорки коју су чиниле Душанка Миловановић, Саја Видовић и Винка Марић освојила је друго мјесто у укупном поретку, док је међу јуниорима у појединачној конкуренцији Давид Думонић освојио је друго, а Филип Пилиповић треће мјесто.

Кадети „Укрине“ заузели су шесто мјесто, а у појединачном пласману Душан Пилиповић био је 14, а Лазар Думонић 21. Екипа сениора била је десета.

Related posts

Концерт „Браће Теофиловић“ увеличао Преображење

admin

 „Цекер сијело“ рецепт
за одличну забаву

Derventski List

Захвалност људи највеће
признање и мотивација

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još