Култура

Мајо Даниловић поезијом
почастио Дервенћане

Четвородневна манифестација „Дервентско срце“, која из године у годину окупља велики број посјетилаца красећи дервентску културну сцену богатим садржајима, а коју организује ИМИЦ „Заједно“, у коначници донијела је пред Дервенћане вече поезије са чланом Свјетске академије за поезију Мајом Даниловићем.

На платоу испред библиотеке, осим Даниловића, стихове су говорили и Фадил Пелесић и Жељко Даниловић, а музичким нотама на гитари вече је уљепшала Теа Станковић.

Даниловић је казао да је посебно задовољство на овај начин подржати рад на изградњи међуљудског приближавања чему је ИМИЦ „Заједно“ посвећен већ годинама.

– Драго ми је да могу својим присуством и наступом подржим руководство ИМИЦ-а у Дервенти, Фадила и Милицу, који су уложили такву посвећеност која је резултирала тиме да смо сви на одређен начин били скупљени и да се чуло о маси значајних Дервенћана који су широм свијета постигли велике резултате. Дервента је, и без нас у иностранству, успјела да се са својим унутрашњим ресурсима подигне из пепела, како би рекао наш градоначелник Милорад Симић, који подржава манифестације и пјеснике – казао је Даниловић додавши да је вечерашњи наступ био и прилика да се по први пут обрати генерацији људи са којима је одрастао.

– Одрастао сам са људима који су мало времешнији од мене и који су ми били узори, а вечерас сам се обраћао својој генерацији са којима сам имао драгост да проведем најљепше године живота, као и млађима – додао је Даниловић.

Поред бројних Дервенћана, вечерашњој манифестацији присуствовао је и градоначелник Милорад Симић.

Related posts

ПАТКОВАЧА ОВОГ ВИКЕНДА У СЛУЖБИ УМЈЕТНОСТИ

admin

Савко Пећић објавио четврту самосталну књигу

admin

„Вихорово стиховање“ сутра

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još