ИЗДВОЈЕНОНовости

ОПШТИНСКА КАСА БИЋЕ ТЕЖА ОД 19.108.000 КМ

Буџетски оквир Дервенте за идућу годину, који у нацрту износи 19.108.000 марака, вјероватно ће у приједлогу бити увећан за 31.000 КМ и то због увођења нове буџетске ставке која се односи на финансирање бесплатног превоза ученика и стипендије као вида подршке ученицима средњих школа за упис у дефицитарна занимања.

Казали су то из Одјељења за финансије послије окончаних јавних расправа о нацрту буџета општине за 2021. годину, додавши да се новом ставком у општинској каси прати опредјељење Владе РС да подрже ученици дефицитарних занимања.

– То се односи на ученике који су се уписали у први разред средње школе у неко од дефицитарних занимања, а којима ће бити обезбијеђена стипендија на мјесечном нивоу, у трајању школске године, у износу од 100 КМ и бесплатан превоз – појаснили су.

Додали су да су испоштовани сви законски рокови за креирање нацрта буџета за предстојећу годину.

– Усвајање приједлога зависи од Централне изборне комисије БиХ, односно потврђивања резултата локалних избора и додјеле мандата новом сазиву Скупштине општине који усваја приједлог буџета – навели су из одјељења додајући да очекују да овај документ током децембра добије зелено свјетло у локалном парламенту, те да то буде „први буџет града Дервента“ с обзиром на покренуте процедуре за добијање статуса града.

Начелник општине Милорад Симић казао је да је у буџету задржан тренд капиталних улагања, недвосмислене подршке пољопривредницима, студентима, спортским организацијама, удружењима грађана, као и издвајањима за социјалне потребе, функционисање свих јавних предузећа и установа и све друге потребе које се финансирају из буџета. Он је подсјетио да је буџет за 2020. годину реализован у износу већем од планираног, упркос недаћама кроз које је прошло цијело друштво.

Related posts

Почела исплата
борачког додатка

Derventski List

Спорту и удружењима грађана
730.000 КМ из буџета града

Derventski List

Привреда лична карта Дервенте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još