ИЗДВОЈЕНОНовости

ПЕЋИЋ И МИОДАНИЋЕВА ПРЕДЛОЖЕНИ ЗА ЗАХВАЛНИЦЕ

Славојка Миоданић, која више од три деценије ради у Служби хитне помоћи и дугогодишњи културни стваралац Савко Пећић својим доприноСима у разним сферама живота Дервенте, предложени су за овогодишње захвалнице које се додјељују поводом Дана општине.

Из Комисије за награде и признања објаснили су да је Миоданићеву, која деценијама учествује у спасавању живота за захвалницу предложила Мјесна заједница Чардак, а Пећића, који је добитник републичког признања за креативни рад, предложио је дервентски одбор Социјалистичке партије.

– Својим значајним научним и умјетничким радом дали су трајан допринос унапређењу стања и развоју појединих подручја. Такође, допринијели су и промоцији наше општине, како на регионалном, тако и на међународном нивоу – рекао је предсједник комисије Славиша Ђураш додавпи да оба кандидата уживају углед узорног радника и стручњака.

Приједлог да захвалница оде у руке Миоданићевој образложен је чињеницом да је ријеч о медицинском раднику са дугогодишњим континуираним стручним радом у хитној помоћи, несебичним пожртвовањем у спасавању људских живота и помоћи болесним и немоћним лицима и изван службе.

У Служби хитне помоћи Дома здравља Дервента Миоданићева ради од 1989. године, а током година усавршавала се на разним предавањима и семинарима, те прошла едукацију за хемодијализу, врло често ради и у амбуланти са ортопедом, а није јој ни страна вожња санитетског возила. Имала је и своју улогу током Одбрамбено – отаџбинског рата као дио санитета 327. моторизоване бригаде.

Миоданићева је активан члан Црвеног крста, али и редован сарадник на пројектима који се тичу помоћи и подршке повратницима и лицима са посебним потребама.

Дипломирани инжењер техничких наука у пензији Савко Пећић за општинско признање предложен је због његовог доприноса разним сферама друштвеног живота. Пећић је, како је наведено, оставио траг радећи у неколико предузећа, те својом улогом у Одбрамбено – отаџбинском рату гдје је заслужио чин пуковника Војске Републике Српске. Пећић је у Дервенти, али и шире, препознатљив по свом умјетничком и духовном стваралачком раду и посебног доприноса култури као пјесник и публициста. Један је од оснивача Српског књижевног клуба „Вихор“, а више од 500 својих књига поклонио је Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, ОШ „Никола Тесла“, те средњошколској библиотеци.

Приједлоге за додјелу захвалница разматраће одборници Скупштине општине на сједници 14. августа, а планирано је да признања буду додијељена на свечаној сједници парламента 28. августа, на Дан општине.

Великогоспојинска повеља

За највише признање општине, Великогоспојинску повељу са златним грбом општине, ове године предложено је предузеће „Металац МБМ“ чији је оснивач и власник Слободан Голуб.

Related posts

ДЕРВЕНТА СЕ БРАТИМИ СА РУСКИМ ГРАДОМ МИЧУРИНСКИМ

admin

УСВОЈЕН ПЛАН КАПИТАЛНИХ УЛАГАЊА ОД 1,83 МИЛИОНА КМ

admin

Воду добио 21
корисник у Николићима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još