ИЗДВОЈЕНОКултура

МЛАДИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ВРСНО УМИЈЕЋЕ

Центар за културу вечерас је одзвањао тоновима инструмената на којима су млади музичари Музичке школе “Никола Тесла“ показали своје умијеће, приредивши публици на концерту ,,Viva la Musica” угодно вече.

На концерту, који се одржава поводом “Прољећа у Дервенти 2019“, представили су се ученици школе организатора који се спремају за такмичења, бивши ученици који су у средњим музичким школама и студенти музике, као и гости из Прњавора и Модриче.

Професор музике Милијана Жунић истакла је да у госте обично позивају ученике који свирају инструменте који нису заступљени у дервентској музичкој школи.

  • Вечерас имамо три наше ученице које се спремају за такмичења, а из Модриче су нам дошли ученици који свирају гитаре, из Прњавора двије флауте и кларинет, уз музичку пратњу њихове професорице. Вечерас је требало са нама да свира наша и Валентина Шатара, која и ради код нас у школи, али је била спријечена, а умјесто ње концерт је завршила наша нова колегиница из Бијељине – рекла је Жунићева.

Млади музичари припремили су разноврстан програм, а публика је имала прилику да ужива у Листовим, Шумановим, те бројним другим дјелима.

Related posts

Настављена изградња
тротоара у Улици 1. маја

Derventski List

Регресирани дизел одобрен за још 44 произвођача

admin

Поезија и афоризми обогатили „Арт сцену“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još