ИЗДВОЈЕНОНовости

Мост у Доњем Детлаку
поново ће бити безбједан

Мост у Доњем Детлаку код Тромеђе поново ће бити сигуран и брз пут за све који из Дервенте путују у Прњавор и обрнуто и то захваљујући реконструкцији која је почела данас.

Мост је од данас до завршетка радова затворен за саобраћај, а почетак послова на овом значајном објекту преко ријеке Укрине обишао је градоначелник Милорад Симић са сарадницима.

– Ријеч је пројекту на који се чекало дужи период, а вјероватно и струка, у први мах, није одговорила на који начин треба санирати један од првих мостова на Укрини. Овај мост датира, уз поправке, из давних седамдесетих година прошлог вијека. Потреба наших мјештана из Доњег Детлака, као и других Дервенћана који су овуда пролазили према Прњавору и магистрали, натјерала их је да се организују и да направе тај мост. Истина, зуб времена је урадио своје, али данас почиње његова реконструкцији и за око 60 дана, а очекујем и прије, мост ће поново бити проходан – казао је Симић.

Он је додао да ће, када мост буде саниран, бити олакшан и прилаз манастиру у Доњем Детлаку и археолошком налазишту „Амбарине“ што је врло значајно за Дервенту. 

Мост ће сигурним за саобраћај поново учинити дервентска фирма СП „Пуљан“.

– Реконструкцију смо започели демонтажом дрвене конструкције, која ће бити замијењена. Вјерујем да ћемо радове завршити и прије предвиђеног рока – казао је власник фирме Миленко Пуљановић. 

Из Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе појаснили су да ће дјелимично бити санирана и челична конструкција моста и ограда.

– Санација моста подразумијева замјену дрвених елемената који су дотрајали, као и дјелимично челичне главне конструкције која је корозирала на појединим дијеловима. Биће постављена нова импрегнирана грађа и уређена ограда моста – казала је Жељана Попадић из овог одјељења.

Радови и нова грађа за газећи слоја моста коштају око 64.000 марака.

Related posts

ЖЕНА СЕ УТОПИЛА У УКРИНИ

admin

На полицама маркета
50 јефтинијих производа

Derventski List

Жртву и подвиге бораца с поносом истицати

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još