ИЗДВОЈЕНОНовости

Нови сазив Скупштине општине засједа 12. јануара

Прво засједање новог сазива Скупштине општине Дервента заказано је за 12. јануар, усаглашено је на данашњем састанку представника парламентарних странака.

На овој сједници биће проглашени мандати 29 одборника Скупштине општине Дервента у сазиву 2020 – 2024. године, који ће положити заклетву, као и изабрани начелник општине Милорад Симић.

На сједници, коју ће до избора новог предсједника и потпредсједника Скупштине општине, водити најстарији одборник, односно Славко Бојанић, уз два најмлађа одборника из странака са највише освојених мандата, односно Маја Пјерановић и Витомир Пиваш, биће изабран и замјеник начелника општине.

Такође, требало би да буду изабрани и предсједник, замјеник предсједника и чланова Комисије за избор и именовање, као и осталих сталних радних тијела парламента, као и в.д. секретара Скупштине општине.

Према предложеном дневном реду, на сједници ће бити и приједлози за разрјешење начелника одјељења Општинске управе, те именовање вршилаца дужности на овим функцијама.

– Пословником о раду Скупштине прописан је рад и конституисање Скупштине и прве сједнице што обухвата проглашавање мандата одборника, избор предсједника и чланова Комисије за избор и именовање, избор предсједника и потпредсједника Скупштине, замјеника начелника општине, предсједника и чланова сталних радних тијела Скупштине, те се констатује престанак мандата одборника ранијег сазива. Скупштина предлаже и расписивање конкурса за избор секретара Скупштине општине, док конкурс за избор начелника општинских одјељења расписује начелник – објаснила је секретар СО Сања Малешевић.

Представници парламентарних странака усагласили су се да ће приједлоге одборника за стална радна тијела Скупштине, те распоред мјеста у скупштинској сали, доставити секретару парламента прије конститутивне сједнице.

Мандати

Највише мандата у Скупштини општине на протеклим изборима освојио је СНСД и то осам, док је шест мандата освојио СДС, слиједи СП са четири мандата, ПДП са три, Уједињена Српска и ДНС по два, те СДП БиХ – ХС БиХ, НДП – СНС, СПС и ХДЗ БиХ по један мандат. Пети мандат на позицији начелника општине освојио је Милорад Симић.

Related posts

ЗИМСКА СЛУЖБА УПУЋЕНА НА СЕОСКА ПОДРУЧЈА

admin

ДЕЛЕГАЦИЈА ДЕРВЕНТЕ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ 9. МАЈА У БАЊАЛУЦИ

admin

БАЛЕШЕВИЋ ПРВИ СТИГАО ДО ЧАСНОГ КРСТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još