Uncategorized @bsИЗДВОЈЕНОСпорт

„Краљица спортова“ царовала
улицама Дервенте

Друга улична трка у Дервенти окупила је данас више од 500 учесника из Републике Српске, ФБиХ, Црне Горе и Србије, настављајући традицију која је обновљена прошле године, а коју су Дервенћани са пуно љубави његовали прије рата.
Организаторску палицу спортског догађаја који је изазвао интересовање бројних такмичара, али и суграђана, понио је Атлетски клуб „Дервента“ уз Туристичку организацију града, те подршку Градске управе и локалних привредника.
Отварајући трку замјеник градоначелника Синиша Јефтић изразио је задовољство бројем учесника, али и обнављањем традиције.
-Поново је „краљица спортова“ у Дервенти. Задовољни смо бројем учесника, и пружили смо подршку организаторима и свим учесницима, заслужним да се манифестација врати на улице Дервенте. Регистрацијом Атлетског клуба стварају се услови за промоцију и популаризацију овог спорта – казао је Јефтић наводећи да се активно ради на развоју инфраструктуре и стварања још више могућности за спорт.
Тренер дервенстког Атлетског клуба Далибор Врховац казао је да је клуб уз помоћ Градске управе и Туристичке организације града успио да реализује цијели пројекат.

-Са нама су данас били такмичари из Србије, Хрватске, Црне Горе, и многих градова БиХ и РС. Имали смо више од 500 учесника и то је нешто више него прошле године – казао је Врховац изражавајући наду да ће сваке наредне године трка окупљати све више учесника.
-Надам се да ће наредних година да учешће узму и такмичари не само са простора бивше Југославије, већ из многих крајева Европе. Постојање ове трке много значи не само за атлетику, већ за цијели спорт Детвенте – казао је Врховац.
Предсједник Атлетског савеза БиХ и Републике Српске Душко Ивичић казао је да је Дервента традиционално добар домаћин и да је ове године улична трка подигнута на виши ниво када је у питању цијела организација, али и број учесника.
-Захвалност дугујемп свима који су на овакав лијеп начин приредили ову уличну трку. Нама у Атлетском савезу много значи јер је ово промоција града и атлетике, али и спорта уопште – казао је Ивичић.

Резултати

У конкуренцији сениорки на 2.000 метара прво мјесто освојила је Јелена Гајић, друго Теа Фабер, а треће Слађана Стаменковић, а код сениора на 3.000 метара прво мјесто освојио је Урош Гутић, други је био Младен Самарџић, а на трећем мјесту Иван Бубнов.
У конкуренцији ветеранки на 2.000 метара прво мјесто је освојила Милијана Жунић, друго Зорица Будишић, а на трећем мјесту је била Анкица Бијелић.
Код ветерана најбржи на 3.000 метара је био Жељко Петровић, друго мјесто освојио је Дејан Пијетловић, а треће Дејан Врајић.
Код јуниорки на 1.000 метара прво мјесто освојила је Теодора Милојевић, друга је Тамара Малић, а на трећем мјесту Анастасија Павловић, а код код јуниора Илхан Хатић.

 

Related posts

Од сутра нова правила за улазак у Хрватску

admin

„Будућност“ школа и топло
уточиште већ 75 година

Derventski List

Испуштена предност
донијела пораз

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još