Култура

Мушко-женски односи у призми модерних технологија

Представа „Андроид/Балканоид“ коју су вечерас пред дервентском публиком у Центру за културу извели млади глумци бањалучког „Дис- позоришта младих“ Анандо Ченић и Јелена Марковић, на културну позорницу изнијела је још један приказ мушко – женских односа у вртлогу са савременим технологијама.

Овај комични позоришни комад прати причу младића који добије прилику да вријеме проведе са најсавременијим производом технике, женом – роботом, изградњу њиховог односа, као и све недостатке које тај однос може да донесе.

Редитељ представе Новица Богдановић објаснио је да је акценат представе на незамјењивости реалних осјећања са примјесом поигравања савременим технологијама.

– Вечерашња представа је у ствари једна животна прича која говори о момку који има „мачо“ особине и који добије прилику да своје способности тестира на жени – роботу на неколико мјесеци. Ту се, наравно, јављају многе комичне ситуације,  у неком тренутку чак и личи на један прави брак, али истовремено нам даје увид у све лоше стране у таквом понашању и чини да видимо вриједност онога колико дајемо и очекујемо заузврат у реалној вези. Ријеч је дакле о комаду који нас врати на есенцију свега, мушко – женски однос, који је и носилац свих љепота на свијету. У поигравању са технологијом комад нас подсјећа да треба да се окренемо сами себи, а не новим технологијима и замјенским везама у том свијету које не могу уступити мјесто правој љубави – казао је Богдановић додавши да је представа релативно нова.

– За ових два, три мјесеца представа је одиграна 15-ак пута, а највећи узор за њу, поред технологије коју свакодневно користимо, свакако нам је био и женски робот Софи, која је сада већ прилично позната, као и лутке андроиди, који лоше симулирају женско друштво, али постоје – рекао је Богдановић.

 

 

 

Related posts

Годишњи концерт ученика Музичке школе вечерас

admin

„Нинџа корњаче: Хаос“
и „Опенхајмер“ сутра

Derventski List

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „НЕМАЊИЋИ“ У ПОНЕДЈЕЉАК

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još