ИЗДВОЈЕНОНовости

НАЧЕЛНИК У СКОПЉУ ПРЕУЗЕО ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ ДЕРВЕНТИ

Начелник општине Дервента Милорад Симиц примио је вечерас, на свечаности у Скопљу, Интернационалну награду која је општини Дервента додјељена као локалној заједници заслужној за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у Средњој и Југоисточној Европи „Глобал локал“.

Награду и признање додјељује Међународни економски форум „Перспективе“ са сједиштем у Дубровнику и независни Међународни комитет за додјелу награда „Глобал локал“ кога чини осамнаест експерата из девет земаља из области економија, маркетинг, менаџмент, финансије, социологија , предузетништво, право, архитектура, екологија, локални и регионални развој те друге релевантне науке и дисциплине.
У одлуци Међународног комитета за додјелу награда стоји: „Награда и признање „GLOBALLOCAL“ најбољим локалним заједницама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у Средњој и Југоисточној Европи додјељује се посебно успјешним локалним заједницама, које су у изазовима динамичког и захтјевнијег времена, оригиналним рјешењима и креативним мјерама, значајно унаприједиле амбијент за убрзанији и одрживи развој предузетништва као темеља развоја локалне заједнице и њених грађана.
– Пројекат промоције и награђивана најбољих заједница и институција за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у Средњој и Југоисточној Европи „Глобал локал“ има и дугорочну задаћу: да подстакне и стимулише и друге мање напредне заједнице и институције да унаприједе свој рад и дјеловање у корист убрзанијег и одрживог развоја предузетништва као темеља развоја заједнице и човјека на подручју на којем су надлежни и одговорни. Општина Дервента, која томе доприноси, може послужити као примјер другима – наводи се у образложењу награде.

Related posts

При крају тротоар с једне
стране Улице 1. маја

Derventski List

Дочек православне Нове
године уз Јелену Томашевић

Derventski List

Спорту и НВО сектору
740.000 марака подршке

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još