Друштво

Најбоље знање о минама
показали ученици ОШ „Никола Тесла“

Екипа Основне школе „Никола Тесла“ у саставу Јелена Видић, Ема Радановић и Лена Сарић, предвођена ментором Драганом Поповић, показала је најбоље знање о опасностима од мина на данашњем градском такмичењу, те ће свој град представљати на регионалној провјери знања у Броду.

Друго мјесто на такмичењу које је организовала Градска организација Црвеног крста показала је екипа ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у саставу Анђела Планинчевић, Тамара Тодорић и Сретенка Давогић, под менторством Бранке Видић, док је треће мјесто освојила екипа ОШ „19. април“ коју су чинили Ђорђе Анђелковић, Стефан Николић и Милијана Лазаревић, а екипу је за такмичење припремао наставник Дарко Керкез.

Ријеч је о традиционалној активности коју проводи дервентски Црвени крст, а која је окупила ученике седмих разреда из три дервентске основне школе, док је екипа ОШ „Тодор Докић“ из Календероваца била спријечена да учествује.

 Како је истакао секретар ове организације Радислав Кујунџић ово је 21. такмичење о упозоравању на опасност од мина.

– Ученици се кроз ово квиз такмичење упознају са правилима и упозорењима о опасности од мина, те уче како се понашати ако би се нашли у близини или у самом минском пољу. Спремни су и да упозоре друге како да се понашају, а то је и сврха ове едукације – казао је Кујунџић додавши да је ово такмичење припрема за обиљежавање „Недјеље упозорења на опасност од мина“ од 8. до 15. децембра.

Осим такмичења, Црвени крст РС тим поводом расписује и конкурсе за ликовне и литерарне радове, а најбољи буду новчано награђени.

Related posts

МАРЉИВИ ЂАЦИ ВЕЛИКОГ СРЦА

admin

Сетом лопти обрадовали
ученике ОШ „Никола Тесла“

Derventski List

Викенд у знаку етно – пјесме

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još