Друштво

Најбољи су бакини савјети за кување

Љубав према кувању усадила ми је бака, са којом са проводила много времена у дјетињству и она ми је усадила вјештине потребне за сналажење у кухињи, а њени савјети и данас су најбољи.

Казала је то Тијана Дујаковић, ученица генерације у Стручној и техничкој школи, која свој животни пут наставља носећи звање кувара. Она је истакла да јој признање за труд и залагање итекако значе, те да јој је то уједно и доказ да је без обзира на околности могуће успјети.

– Цијеним да је моја генерација, можда више од осталих, на губитку, с обзиром да је већину средњошколског образовања обиљежила пандемија и испријечила нам се на путу за матурску екскурзију и забаву. Свакако, дијелили смо лијепе тренутке и успомене, што ћу памтити, али нам је свима жао што смо важне догађаје за матуранте, пропустили – казала је Дујаковићева додавши да, без обзира на пандемијске услове, сматра да нису пропустили ништа од градива.

– Прва година нам је у великој мјери утемељена у оквиру теоријског знања, а практична настава у каснијим разредима нам је била веома добро организована, гдје смо уз помоћ двије професорице правили храну у школи и тако стицали искуство – казала је Дујаковићева која тренутно у потрази за запослењем у нашем граду, али да би свакако вољела да настави школовање.

– Желим да се запослим бар на неко вријеме, али бих вољела и да наставим да надограђујем своје знање и наставим школовање. Такође, жељела бих и да путујем, стекнем неко другачије искуство, а веома ме привлачи Енглеска – казала је Дујаковићева.

Секције

Тијана Дујаковићева додаје да слободно вријеме воли да проведе уз добру књигу, те да је управо због те привржености писаној ријечи, била дио рецитаторске секције.

Related posts

НЕКАДАШЊИ ЂАЦИ ПОМОГЛИ УДРУЖЕЊУ „СУНЦЕ“

admin

Другари из „Бамбија“ окушали се као пекари, фризери и месари

admin

Стринић наставља да предводи риболовце

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još