ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Најбољи ученици понос и дика града

Најуспјешнији ученици дервентских основних и средњих школа окупили су се данас на пријему који је организовао градоначелник Милорад Симић, а уз честитке и жеље да наставе стазом успјеха, ученицима генерације, „вуковцима“, те побједницима регионалних такмичења уручене су новчане награде.

У друштву најбољих ове године нашло се 40 ђака, а њихове успјехе, као и њихових претходника, препознала је Градска управа.

– Важно је да се радујемо младим људима и њиховим успјесима, јер ће они пронијети лијепу причу о Дервенти, а потом, надам се, вратити се у свој град. Доста младих данас одлази, а ми се морамо трудити да им обезбиједимо посао, јер најљепше је тамо одакле сте поникли – рекао је Симић честитајући ученицима њихове постигнуте резултате, професорима који су им пренијели знање, као и родитељима ђака који се њиховим успјесима радују више него они сами.

Понос на резултате свог дугогодишњег труда и рада не крије ученица генерације Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Сузана Тешендић, додајући да јој много значи и то што је њено залагање препознато.

– Уз труд, залагање и добру организацију није било тако тешко постићи овај успјех, који ће ми, надам се, донијети успјех на пријемном испиту за графичко инжињерство и дизајн за који се спремам – рекла је Тешендићева.

За све петице у основној школи награђена је Мартина Аксентић, донедавно матурант Основне школе „Никола Тесла“, а од септембра гимназијалка.

– Уложила сам много труда и времена да бих постигла овај успјех, који је на почетку школовања дошао спонтано, а касније сам почела да тежим да заслужим све петице и у томе сам успјела. Зато сам данас срећна што је мој труд неко примијетио – рекла је она.

Њен вршњак Андреј Душанић посебно завидно знање показао је из информатике, те је на регионалном такмичењу освојио прво мјесто.

– Информатика је била мој омиљени предмет током основне школе због чега сам одлучио да наставим да се школујем у тој области и уписао се у техничаре информационих технологија. Ово је било моје прво такмичење, за које нисам могао додатно да се припремам, јер нисмо послије земљотреса и оштећења објекта наше школе могли имати додатну наставу – рекао је Душанић.

За поклоне најбољим ученицима из буџета града издвојено је укупно 6.700 марака.

Ученици генерације

Титулу ученика генерације ове године понијели су Лана Бјелошевић, Дејана Балешевић, Сузана Тешендић, Мануела Јошић, Хелена Максић, Маја Орландо, Маја Поповић, Дејан Аџић и Дора Сибинчић.

„Вуковци“

Диплому „Вук С. Караџић“ због свих петица током школовања заслужили су Милица Субић, Адријан Ђурђевић, Маја Орландо, Дејана Балешевић, Лара Тривуновић, Маријана Зарић, Жељана Биљановић, Илија Ковачевић, Сузана Тешендић, Ведран Мерћеп, Јелена Нединић, Николина Чолић, Моника Стојчић, Владимир Сибинчић, Ксениа Попадић, Наталија Малешевић, Тамара Суботић, Игор Лукић, Мартина Аксентић, Маја Поповић, Марко Лазић, Свјетлана Тодорић, Марија Попара, Доротеа Краљ, Жељка Балабан и Андреа Илић.

Такмичења

Значајне резултате на такмичењима остварили су ученици Адријан Ђурђевић, Андреј Душанић, Ања Сибинчић, као и фудбалска екипа Основне школе „Никола Тесла“ и одјељење III-3 Стручне и техничке школе.

 

Related posts

ДАНАС ИЗМЈЕШТАЊЕ 12 КОРИСНИКА „ЗЛАТНОГ ЛУГА“ У ДОБОЈ

admin

Одстријељено шест шакала

admin

Малена Јана
звијезда вртића

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još