ИЗДВОЈЕНОНовости

Није проблем долазак Милановића
у Дервенту, већ додјела одликовања

Никада није био проблем да предсједник Хрватске дође у Дервенту и Републику Српску, уосталом Зоран Милановић није први предсједник Хрватске који је дошао у Дервенту. Али, додјела одликовања, о којој није било разговора, бригади ХВО на подручју Републике Српске и у непосредној близини мјеста гдје је та иста бригада формирала логор за Србе, је огроман проблем.

Изјавио је то Дервентском листу предсједник Републике Српске Милорад Додик коментаришући Милановићеву изјаву да је предсједнику РС најавио свој долазак у Дервенту.

– Знам да је већина људи у Дервенти, посебно породице страдалих и наши борци, тим чином разочарана и огорчена и ја дијелим тај осјећај с њима. Реакција људи у Дервенти је била оштра, али цивилизована и вјерујем да овај чин неће угрозити добре односе Срба и Хрвата који живе у Дервенти – нагласио је Додик истичући да су односи Срба и Хрвата су компликовани и оптерећени бројним тешкоћама и требаће много времена, труда и одрицања да би их релаксирали.

– Посавина, а посебно Дервента, је подручје великог страдања Срба током Одбрамбено – отаџбинског рата и те ране су још увијек свјеже. Сви, а посебно изабрани представници народа, морали би да водимо рачуна о осјећајима и емоцијама људи, да не чинимо оно што ће их повриједити – закључио је Додик.

Предсједник Хрватске Зоран Милановић присуствовао је 25. марта у Дервенти обиљежавању 31 године од оснивања 103. бригаде ХВО-а коју је и одликовао, што су осудили бројни званичници и удружења у Српској.

Related posts

Сагледана ситуација у „Текстилцу“ и даљи планови

admin

ПРВАЧИЋА ВИШЕ НЕГО ЛАНИ

admin

Почело обиљежавање „Недјеље Црвеног крста“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još