Новости

Вјечно поштовати
изгубљена 43 живота

Борци Војске Републике Српске и цивилне жртве, њих 43 чија су имена уклесана у спомен – обиљежје подигнуто у парку поред Старог моста, заслужују вјечно поштовање и славу.

Поручено је то данас током помена страдалим у протеклом Одбрамбено – отаџбинском рату из мјесних заједница Укрина и Ново насеље, а који су своје животе положили на бранику Дервенте и Републике Српске.

Послије парастоса, пошту страдалим одали су чланови њихових породица, замјеник градоначелника Синиша Јефтић и шеф Одсјека борачко – инвалидске заштите Станиша Микеревић, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић, делегација Градске борачке организације, те представници политичких партија СНСД, СДС, СП и ПДП.

Спомен – обиљежје у парку код Старог моста свједочи о једној од најзначајнијих војних операција 1992. године на подручју Дервенте, а која се одиграла на обали Укрине. Њом је спријечено даље напредовање непријатељских, хрватско – муслиманских снага, према касарни, као стратешком положају.

Related posts

ЕКСПЛОДИРАЛА ТРАФОСТАНИЦА, ВАТРОГАСЦИ СПРИЈЕЧИЛИ КАТАСТРОФУ

admin

Без струје сутра
већи број насеља

Derventski List

НАПРЕДУЈЕ ИЗГРАДЊА ВАТРОГАСНОГ КОМПЛЕКСА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još