Новости

Вјечно поштовати
изгубљена 43 живота

Борци Војске Републике Српске и цивилне жртве, њих 43 чија су имена уклесана у спомен – обиљежје подигнуто у парку поред Старог моста, заслужују вјечно поштовање и славу.

Поручено је то данас током помена страдалим у протеклом Одбрамбено – отаџбинском рату из мјесних заједница Укрина и Ново насеље, а који су своје животе положили на бранику Дервенте и Републике Српске.

Послије парастоса, пошту страдалим одали су чланови њихових породица, замјеник градоначелника Синиша Јефтић и шеф Одсјека борачко – инвалидске заштите Станиша Микеревић, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић, делегација Градске борачке организације, те представници политичких партија СНСД, СДС, СП и ПДП.

Спомен – обиљежје у парку код Старог моста свједочи о једној од најзначајнијих војних операција 1992. године на подручју Дервенте, а која се одиграла на обали Укрине. Њом је спријечено даље напредовање непријатељских, хрватско – муслиманских снага, према касарни, као стратешком положају.

Related posts

ПОВЕЉА НАГРАДА ЗА КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАЊЕ

admin

Страдање на власеничком ратишту
31 годину буди тугу и понос

Derventski List

МАСКЕ ОБАВЕЗНЕ И НА ОТВОРЕНОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još